Ani som nevedela aký bude dobrý a naozaj je dobrý. Trošku som sa obávala kyslej rebarbory, ale urobila som z nej skaramelizovanú rebarboru a deťom chutila. A ešte štedrá posýpka navrchu dodala chrumkavosti v tej sladkosti takže celé sa to prepojilo v úžasnosti.
Keby nebol koláč taký fajný, recept by som inak nepísala. No tí čo hľadáte recept či už na rebarboru alebo čerešne a máte radi s posýpkou, tak sa vám bude páčiť aj chutiť .
Rebarboru som očistila a nakrájala na kúsky, (fotka z netu- zabudla som odfotiť rebarboru vcelku a nakrajanu)
Na malú panvičku som vsypala 2PL cukru a hneď som dala aj rebarboru. Keď sa cukor rozpustil rebarbora pustila šťavu, vznikla z toho skaramelizovaná šťavnatá rebarbora, Nechala som vychladnúť kým sa urobilo cesto. Zároveň už sa vyhrievala aj rúra na 200st.
Cesto :
2 vajíčka
1 hrnček (250ml) cukru
štipka soli
– spolu vymiešať do peny a ďalej primiešať
180-200g jogurtu bieleho
1/2 pohára oleja
1/2bal kypriaceho prášku
2 hrnčeky polohrubej múky
Všetko pekne spolu prepojiť je to raz dva hotové . Formu na pečenie môžete použiť papier na pečenie alebo vytriet maslom a vysypať múkou a vyliať cesto, uhladiť stierkou na rovný povrch.
Na cesto som potom poukladala umyte čerešne a postupne vyliala z panvičky rebarborovú zmes.
Urobila som si mrveničku – posýpku a to
70g masla
2-3PL detskej krupice (alebo polohrubej múky)
2-3PL cukru
a vidličkou premiešať aby sa vytvorila sypká posýpka a ňou posypať celý koláč
a šup do vyhriatej rúry. Vôňa koláča už predpovedala, že bude čoskoro hotový . Trvalo to asi 18-23min.
A hotovo. Skvelý koláč . Viem si predstaviť akékoľvek ovocie použiť na cesto.