Rebarborový koláč s čerešňami

Ani som nevedela aký bude dobrý a naozaj je dobrý. Trošku som sa obávala kyslej rebarbory, ale urobila som z nej skaramelizovanú rebarboru a deťom chutila. A ešte štedrá posýpka navrchu dodala chrumkavosti v tej sladkosti takže celé sa to prepojilo v úžasnosti.

Keby nebol koláč taký fajný, recept by som inak nepísala. No tí čo hľadáte recept či už na rebarboru alebo čerešne a máte radi s posýpkou, tak sa vám bude páčiť aj chutiť .

Rebarboru som očistila a nakrájala na kúsky, (fotka z netu- zabudla som odfotiť rebarboru vcelku a nakrajanu)

Na malú panvičku som vsypala 2PL cukru a hneď som dala aj rebarboru.  Keď  sa cukor rozpustil rebarbora pustila šťavu, vznikla z toho skaramelizovaná šťavnatá rebarbora, Nechala som vychladnúť kým sa urobilo cesto. Zároveň už sa vyhrievala aj rúra na 200st.

Cesto :

2 vajíčka

1 hrnček (250ml) cukru 

štipka soli 

– spolu vymiešať do peny a ďalej primiešať

180-200g jogurtu bieleho 

1/2 pohára oleja 

1/2bal kypriaceho prášku

2 hrnčeky polohrubej múky

Všetko pekne spolu prepojiť je to raz dva hotové . Formu na pečenie môžete použiť papier na pečenie alebo vytriet maslom a vysypať múkou a vyliať cesto, uhladiť stierkou na rovný povrch.

Na cesto som potom poukladala umyte čerešne a postupne vyliala z panvičky rebarborovú zmes.

Urobila som si mrveničku – posýpku a to

70g masla 

2-3PL detskej krupice (alebo polohrubej múky) 

2-3PL cukru

a vidličkou premiešať aby sa vytvorila sypká posýpka a ňou posypať celý koláč

a šup do vyhriatej  rúry. Vôňa koláča už predpovedala, že bude čoskoro hotový . Trvalo to asi 18-23min.

A hotovo. Skvelý koláč . Viem si predstaviť akékoľvek ovocie použiť na cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *