Knäckebrot celozrnný kváskový

Ostalo mi z rozkvasu a už dlhšie som myslela na knäckebrot. No a keďže bol čas , bola chuť na prípravu niečoho dobrého, tak som sa pustila do tohto ozaj jednoduchého receptu na knäckebrot.

Základ bola pšeničná celozrnná múka (nabudúce urobím zo špaldy), ovsené otruby a kopec semiačok. Je na vašom rozhodnutí, aké a koľko semiačok si do knäckebrotov dáte. Mne sa páči tá rozmanitosť chutí, preto som dala z každého trošku a samozrejme sa dá obmieňať , alebo môžete pridať aj mak, zlatý ľan, orechy, vločky. Skrátka a jednoducho ako sa vám len ľúbi a načo máte chuť a pritom ich môžete mať zakaždým iné dobré chutné.

Samotná príprava je veľmi rýchla a jednoduchá, stačí vám jedna misa, varecha a je to. Potrebovať budete :

125g celozrnnej múky

125g pšeničných otrúb

1kl soli

2PL oleja

180ml vody

2PL z rozkvasu

semiačka za hrsť z každého ľan, slnečnica, tekvica, sézam   

Všetko ľahko zmiešať s varechou v mise

a nechať postáť zakryté utierkou cca 60-90min

potom na suchý plech roztlačiť alebo rozvaľkať na asi 3 mm

a následne nakrájať radielkom

šupnúť do vyhriatej rúry na 220st na 5min a potom stiahnuť teplotu na 190-200st a piecť 20min

Po upečení hneď preložiť na mriežku a nechať vychladnúť

Sú fenomenálne !

Určite vyskúšajte

Jeden komentár k “Knäckebrot celozrnný kváskový”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *