Ostalo mi z rozkvasu a už dlhšie som myslela na knäckebrot. No a keďže bol čas , bola chuť na prípravu niečoho dobrého, tak som sa pustila do tohto ozaj jednoduchého receptu na knäckebrot.
Základ bola pšeničná celozrnná múka (nabudúce urobím zo špaldy), ovsené otruby a kopec semiačok. Je na vašom rozhodnutí, aké a koľko semiačok si do knäckebrotov dáte. Mne sa páči tá rozmanitosť chutí, preto som dala z každého trošku a samozrejme sa dá obmieňať , alebo môžete pridať aj mak, zlatý ľan, orechy, vločky. Skrátka a jednoducho ako sa vám len ľúbi a načo máte chuť a pritom ich môžete mať zakaždým iné dobré chutné.
Samotná príprava je veľmi rýchla a jednoduchá, stačí vám jedna misa, varecha a je to. Potrebovať budete :
125g celozrnnej múky
125g pšeničných otrúb
1kl soli
2PL oleja
180ml vody
2PL z rozkvasu
semiačka za hrsť z každého ľan, slnečnica, tekvica, sézam
Všetko ľahko zmiešať s varechou v mise
a nechať postáť zakryté utierkou cca 60-90min
potom na suchý plech roztlačiť alebo rozvaľkať na asi 3 mm
a následne nakrájať radielkom
šupnúť do vyhriatej rúry na 220st na 5min a potom stiahnuť teplotu na 190-200st a piecť 20min
Po upečení hneď preložiť na mriežku a nechať vychladnúť
Sú fenomenálne !
Určite vyskúšajte
Ďakujem za úžasne recepty. Som veľmi rada že som Vás našla.
Eštš raz vďaka Viera