Kváskovanie sa stalo novým módnym trendom. A kde-kto odrazu chce začať kváskovať. Ak je to aj tvoj prípad, máš k dispozícii niekoľko možností:
- Prihlás sa na nejaký kurz kváskovania. Zaplatíš školné, uvidíš kváskovanie na vlastné oči, budeš sa môcť dotknúť kvásku, rozkvasu a cesta v rôznych štádiách, budeš sa môcť pýtať a na konci kurzu si pravdepodobne so sebou odnesieš hotový kvások, takže ti odpadnú starosti s jeho zakladaním.
- Kúp si niektorú knihu o kváskovaní. Je kopec ľudí, ktorí to potrebujú držať v rukách.
- Študuj rôzne online zdroje – prehrab sa diskusnými fórami, hľadaj videá na internete, čítaj články, vrátane zahraničných.
- Alebo môžeš absolvovať môj online kurz kváskovania. Najprv si prejdeme, čo všetko bude potrebovať. Potom spoločne absolvujeme deň za dňom postupné založenie vlastného nového kvásku, vychováme ho až do „dospelosti“ a potom z neho upečieš svoj prvý chlebík.
Ak si chceš zvoliť poslednú možnosť, nech sa páči. Vyjasnime si však ešte jednu vec: Ak chceš kváskovať, bolo by fajn, ak sa v kuchyni nestratíš. Ak ti prihorí aj čaj, zvládaš len praženicu, prípadne pečieš len pizzu z mrazeného polotovaru – nemôžem ti kváskovanie zakazovať, ale možno by bolo fajn začať s niečím jednoduchším a ku kváskovaniu sa dopracovať až časom.
V neposlednom rade, aj kváskovanie by ti malo prinášať radosť. Inak ti to nebude fungovať…
Priprav sa, že budeš musieť si zmenežovať čas tak, aby si sa vedel/a kvásku dostatočne venovať .. nič sa s kváskom nedá urýchliť, nie je to droždie. Kvások potrebuje svoj čas.
So všetkým sa Ti budem snažiť pomôcť. Spolu to zvládneme, i keby to nešlo hneď tak ako vidíš moje chlebíky. Aj mne sa občas nepodarí tak aby bol z neho výstavný kus. Dôležite je, aby chlebík chutil.
Krásne napísané😍 a ja som konečne tu, du na to💪