Kým začneme 1: Je to vôbec pre mňa?

Kváskovanie sa stalo novým módnym trendom. A kde-kto odrazu chce začať kváskovať. Ak je to aj tvoj prípad, máš k dispozícii niekoľko možností:

  1. Prihlás sa na nejaký kurz kváskovania. Zaplatíš školné, uvidíš kváskovanie na vlastné oči, budeš sa môcť dotknúť kvásku, rozkvasu a cesta v rôznych štádiách, budeš sa môcť pýtať a na konci kurzu si pravdepodobne so sebou odnesieš hotový kvások, takže ti odpadnú starosti s jeho zakladaním.
  2. Kúp si niektorú knihu o kváskovaní. Je kopec ľudí, ktorí to potrebujú držať v rukách.
  3. Študuj rôzne online zdroje – prehrab sa diskusnými fórami, hľadaj videá na internete, čítaj články, vrátane zahraničných.
  4. Alebo môžeš absolvovať môj online kurz kváskovania. Najprv si prejdeme, čo všetko bude potrebovať. Potom spoločne absolvujeme deň za dňom postupné založenie vlastného nového kvásku, vychováme ho až do „dospelosti“ a potom z neho upečieš svoj prvý chlebík.

Ak si chceš zvoliť poslednú možnosť, nech sa páči. Vyjasnime si však ešte jednu vec: Ak chceš kváskovať, bolo by fajn, ak sa v kuchyni nestratíš. Ak ti prihorí aj čaj, zvládaš len praženicu, prípadne pečieš len pizzu z mrazeného polotovaru – nemôžem ti kváskovanie zakazovať, ale možno by bolo fajn začať s niečím jednoduchším a ku kváskovaniu sa dopracovať až časom.

V neposlednom rade, aj kváskovanie by ti malo prinášať radosť. Inak ti to nebude fungovať…

Priprav sa, že budeš musieť si zmenežovať čas tak, aby si sa vedel/a kvásku dostatočne venovať .. nič sa s kváskom nedá urýchliť, nie je to droždie. Kvások potrebuje svoj čas.

So všetkým sa Ti budem snažiť pomôcť. Spolu to zvládneme, i keby to nešlo hneď tak ako vidíš moje chlebíky. Aj mne sa občas nepodarí tak aby bol z neho výstavný kus. Dôležite je, aby chlebík chutil.

One Reply to “Kým začneme 1: Je to vôbec pre mňa?”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *