Taká klasika – lievance , napríklad aj na večeru, ale vlastne kedykoľvek s malou obmenou ako zvyčajne. Pridala som strúhanú cukinu a Caro (Meltu) a výsledok zaručene iný ako obvykle. Príjemná zmena.
Za normálnych okolnosti by som recept nezverejňovala, lebo veď sú to takmer obyčajné lievance len s malou obmenou. No viem, že je veľa mladých začínajúcich gazdiniek, ktorým je fajn a ľahšie mať celý recept s postupom pred očami.
Tak teda pripravte si :
2 celé vajíčka
1 balenie škoricový cukor
2PL kryštálový cukor
štipka soli
250ml mlieka
2kl škorice
2PL Caro (melta)
200g hladkej múky
4PL strúhanej cukiny najemno
1kl kypriaci prášok
Je na vás aký zvolíte postup, môžete najskôr vyšľahať vajíčka s cukrom a
potom postupne pridať mokré
a sypké ingrediencie,
alebo pokojne zmixovať v jednej mise všetko spolu naraz, nechať pár minút cesto odpočívať a môže sa následne hneď vyprážať.
Boli tak jemné a chutné, že nepotrebovali okrem mierneho pocukrovania už nič,
ale samozrejme podľa vašej chuti si pridajte džem, nutelu, ovocie, javorový sirup, alebo puding.