Vstávam súčasne s východom slnka a keďže sa čas východu posúva, tak treba sa prispôsobiť a ide to … dnes som už 4:40 kŕmila zvieratá, vymenila vodu v bazénikoch, vystískala som králikov , akurát kozy ešte pokojne si užívali rannú pohodu v kozíne.
Vďaka tomu že vstávam skoro mám čas pre seba , keď sa nedá ísť behať či na bajk, môžem si dať prvú aj druhu kávu v tichosti v kľude a čítať si pri tom knihu . Mám rozčitané dve . “ Tri gaštanové kone” a “Život Matky Terezy”. Ráno stíham aj 5 Tibeťanov a teším sa z každého nového čo deň nám prinesie. Majte aj vy čas len pre seba. Je to dôležite.
A vôbec nejde o to kedy vstávate či koľko cez deň stihnete … ide o ten čas čo máte len pre seba. Psychohygiena. Pohoda. kľud. a potom je človek usmiaty a všetko ide ľahšie. A vnímať tú krásu okolo seba . Ja som fascinovaná oblohou .
Keďže sme si vybrali život farmársky je potrebné, aby farma bola tak skoro obriadená. Keďže sme chceli veľa deti je potrebné, aby bolo včas a dostatok navarené a napečené.
Takze tým, koľko človek má povinnosti cez deň, tak toľko aj stíha. A nie je dôležité kto koľko robí je dôležité byť v pohode, mať pohodu, užívať si každý deň tak, aby sme si večer mohli povedať, že deň bol krásny.
Na instagrame v stories je krásne keď napúšťam vodu kačkám a idú sa hneď kúpať a čistia si pierka .
Alebo ako zajkovia chrumajú zeleninu.
Či počuť ako pipaju kuriatka alebo ako sa ozývajú andulky . Milujem náš život farmársky.
Život ako bol kedysi.

Zuzka, napísali ste to krásne. Ste veľkou inšpiráciou. Ďakujem. Nech sa Vám a celej rodinke darí.
Krásne napísané Zuzi, náhodou som natrafila na váš blog a už sa v ňom luskam viac ako pol hod. Ukladám recepty, čítam. Závidím vám v dobrom tu vašu farmicku. Veľa zdravia a šťastia prajem 🍀👍
Dobrý deň, Zuzka, objavila som vás na pintereste, už som si odpísala aj recept na jogurtový chlebík, zajtra skúsim upiecť, ale nie je mi jasná táto vec, píšete, že kľudne 4 hod, pred založením rozkvasu môžem prikŕmiť kvások a večer to zarobiť, ale napr, včera večer som dokrmovala kvások /zarábala som si na makovníky rozkvas, dneska ich pečiem/ dokŕmený kvások som nechala do rána na linke a dala do chladnice, ale zajtra chcem piecť podľa vášho receptu, to znamená, že dneska, napr. o 17-tej si znova vyložím kvások, dokŕmim a založím si rozkvas po tých hodinách teda o 21. a znova mám dokŕmiť kvások a nechať na linke a ráno uložiť do chladnice? Budem vám vďačná za každú radu a vaša farma a okolie je nádherné, tak nech sa vám vo všetko darí a sprevádza vás iba radosť a šťastie. Majte sa pekne.
Dobrý deň, ak mate kvasok dobre nakrmeny že vám šlape netreba zase krmit.
Úžasné čítanie. Aj ja som sa rozhodol začať iný život, päť rokov sme popri zamestnaní budovali najprv záhradu a tento rok som sa rozhodol v lete tu ostať natrvalo. Pribudli nosnice, bojlery a psík. A priateľom hovorím, že tu nezáleží koľko je hodín, ale koľko času je do západu slnka. A vstať o piatej je úžasné. Všade kľud a pokoj. Hoci teraz už vstávam o šiestej. Ale stále s východom slnka začína moj deň.
Držím palce, nech sa stále darí.