Vstávam súčasne s východom slnka a keďže sa čas východu posúva, tak treba sa prispôsobiť a ide to … dnes som už 4:40 kŕmila zvieratá, vymenila vodu v bazénikoch, vystískala som králikov , akurát kozy ešte pokojne si užívali rannú pohodu v kozíne.
Vďaka tomu že vstávam skoro mám čas pre seba , keď sa nedá ísť behať či na bajk, môžem si dať prvú aj druhu kávu v tichosti v kľude a čítať si pri tom knihu . Mám rozčitané dve . “ Tri gaštanové kone” a “Život Matky Terezy”. Ráno stíham aj 5 Tibeťanov a teším sa z každého nového čo deň nám prinesie. Majte aj vy čas len pre seba. Je to dôležite.
A vôbec nejde o to kedy vstávate či koľko cez deň stihnete … ide o ten čas čo máte len pre seba. Psychohygiena. Pohoda. kľud. a potom je človek usmiaty a všetko ide ľahšie. A vnímať tú krásu okolo seba . Ja som fascinovaná oblohou .
Keďže sme si vybrali život farmársky je potrebné, aby farma bola tak skoro obriadená. Keďže sme chceli veľa deti je potrebné, aby bolo včas a dostatok navarené a napečené.
Takze tým, koľko človek má povinnosti cez deň, tak toľko aj stíha. A nie je dôležité kto koľko robí je dôležité byť v pohode, mať pohodu, užívať si každý deň tak, aby sme si večer mohli povedať, že deň bol krásny.
Na instagrame v stories je krásne keď napúšťam vodu kačkám a idú sa hneď kúpať a čistia si pierka .
Alebo ako zajkovia chrumajú zeleninu.
Či počuť ako pipaju kuriatka alebo ako sa ozývajú andulky . Milujem náš život farmársky.
Život ako bol kedysi.

Zuzka, napísali ste to krásne. Ste veľkou inšpiráciou. Ďakujem. Nech sa Vám a celej rodinke darí.
Krásne napísané Zuzi, náhodou som natrafila na váš blog a už sa v ňom luskam viac ako pol hod. Ukladám recepty, čítam. Závidím vám v dobrom tu vašu farmicku. Veľa zdravia a šťastia prajem 🍀👍
Dobrý deň, Zuzka, objavila som vás na pintereste, už som si odpísala aj recept na jogurtový chlebík, zajtra skúsim upiecť, ale nie je mi jasná táto vec, píšete, že kľudne 4 hod, pred založením rozkvasu môžem prikŕmiť kvások a večer to zarobiť, ale napr, včera večer som dokrmovala kvások /zarábala som si na makovníky rozkvas, dneska ich pečiem/ dokŕmený kvások som nechala do rána na linke a dala do chladnice, ale zajtra chcem piecť podľa vášho receptu, to znamená, že dneska, napr. o 17-tej si znova vyložím kvások, dokŕmim a založím si rozkvas po tých hodinách teda o 21. a znova mám dokŕmiť kvások a nechať na linke a ráno uložiť do chladnice? Budem vám vďačná za každú radu a vaša farma a okolie je nádherné, tak nech sa vám vo všetko darí a sprevádza vás iba radosť a šťastie. Majte sa pekne.
Dobrý deň, ak mate kvasok dobre nakrmeny že vám šlape netreba zase krmit.