Úprimne .. či tie langoše za to stoja ?! Neviem . Sú fajn. Sú dobré . Len keď už už už slinky tečú na teplý langoš s cesnakom, smotanou a syrom a ono to ešte musí , ozaj musí podkysnúť. Odporúčam ich robiť, keď nebudete silno hladní.
Inak sú super. Je to ozaj inšia chuť ako klasické z droždia. Sú sýtejšie. Sú nadýchané. Výhoda langošov z droždia je tá *rýchlosť,“ že vám stačí počkať len ten čas vykysnutia cesta. Pri kváskových čakáte 2x ! No skúsiť ich urobiť rozhodne treba.
A teda čo vám treba :
- 500g pšeničnej hladkej múky
- 20g kvásku
- 180ml vody
- 3PL kyslej smotany
- 10g soli
Všetko zamiesite , aby sa pekne spojilo dokopy a neostali suché miesta. Nechať v uzavretej mise 10-12 hodín. Cesto nádherne vykysne . Potom si cesto preložíte na dosku a oddelite si bochníčky.
Necháte chvíľku podkysnúť. Mierne naolejovanou rukou (ozaj netreba brať valček) roztiahnete cesto do strán do tvaru langoša a necháte ešte podkysnúť aspoň 33 minút. A nakoniec šup do horúceho oleja a opražiť z každej strany do zlatista.
Odložiť na servítku odkvapkať
a už podľa vašej chuti pridať na teplý chrumkavý langoš čo máte radi.
Prosím Vás aký kvasok je v recepte na langoše RK alebo LM. Dakujem
Razny kvasok
Mozem si dat LM. A kolko…? Bude ho treba asi viac ako razneho. Tak cca 100g? Dakujem
na 500g muky ide 120-150 Lm
Prosim Zuzi, koľko langošov vyšlo z toho množtva?Ď.
Dobrý večer. Nechať kysnúť v chladničke alebo pri izbovej teplote? Ďakujem
Na linke
Dobrý deň . Keď chcem robiť z lm aj tak nechám kysnúť na linke? Alebo racej v chladničke? Ďakujem
na linke
Dobry den. Tych 20g kvasku to je ako odobrata lyzica s kvasku? Tam nie je ziadny rozkvas ci.? Asi hlupa otazka. Dakujem
Žiadna otázka nie je hlúpa .. kto sa pýta sa aj dozvie … kvasok sa odoberie a zmieša sa hneď celé cesto .
Dobry den, mozem nahradit kyslu smotanu bielym jogurtom? Dakujem.
ano jasne smelo
Dobrý deň môžem to cesto odložiť aj na ďalší deň do chladničky? Ďakujem
ano smelo
A ešte jedna otázka môže byť obyčajná hladká múka, alebo akú vy používate? Ďakujem
akúkoľvek
Dobrý recept, na tretíkrát sa mi podarili približne také langoše ako na obrázku. Dávala som ražný kvások (čo pouzívam pri pečení chlebíka) a 250 ml vody. Langoše boli mňammm…😋