Kváskové langoše

Úprimne .. či tie langoše za to stoja ?! Neviem . Sú fajn. Sú dobré . Len keď už už už slinky tečú na teplý langoš s cesnakom, smotanou a syrom a ono to ešte musí , ozaj musí podkysnúť. Odporúčam ich robiť, keď nebudete silno hladní.

Inak sú super. Je to ozaj inšia chuť ako klasické z droždia. Sú sýtejšie. Sú nadýchané. Výhoda langošov z droždia je tá *rýchlosť,“ že vám stačí počkať len ten čas vykysnutia cesta. Pri kváskových čakáte 2x ! No skúsiť ich urobiť rozhodne treba.

A teda čo vám treba  :

  • 500g pšeničnej hladkej múky
  • 20g kvásku
  • 180ml vody
  • 3PL kyslej smotany
  • 10g soli

Všetko zamiesite , aby sa pekne spojilo dokopy a neostali suché miesta. Nechať v uzavretej mise 10-12 hodín. Cesto nádherne vykysne . Potom si cesto preložíte na dosku a oddelite si bochníčky.

Necháte chvíľku podkysnúť.  Mierne naolejovanou rukou (ozaj netreba brať valček) roztiahnete cesto do strán do tvaru langoša a necháte ešte podkysnúť aspoň 33 minút. A nakoniec šup do horúceho oleja a opražiť z každej strany do zlatista.

Odložiť na servítku odkvapkať

a už podľa vašej chuti pridať na teplý chrumkavý langoš čo máte radi.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *