Kváskové langoše

Úprimne .. či tie langoše za to stoja ?! Neviem . Sú fajn. Sú dobré . Len keď už už už slinky tečú na teplý langoš s cesnakom, smotanou a syrom a ono to ešte musí , ozaj musí podkysnúť. Odporúčam ich robiť, keď nebudete silno hladní.

Inak sú super. Je to ozaj inšia chuť ako klasické z droždia. Sú sýtejšie. Sú nadýchané. Výhoda langošov z droždia je tá *rýchlosť,“ že vám stačí počkať len ten čas vykysnutia cesta. Pri kváskových čakáte 2x ! No skúsiť ich urobiť rozhodne treba.

A teda čo vám treba  :

  • 500g pšeničnej hladkej múky
  • 20g kvásku
  • 180ml vody
  • 3PL kyslej smotany
  • 10g soli

Všetko zamiesite , aby sa pekne spojilo dokopy a neostali suché miesta. Nechať v uzavretej mise 10-12 hodín. Cesto nádherne vykysne . Potom si cesto preložíte na dosku a oddelite si bochníčky.

Necháte chvíľku podkysnúť.  Mierne naolejovanou rukou (ozaj netreba brať valček) roztiahnete cesto do strán do tvaru langoša a necháte ešte podkysnúť aspoň 33 minút. A nakoniec šup do horúceho oleja a opražiť z každej strany do zlatista.

Odložiť na servítku odkvapkať

a už podľa vašej chuti pridať na teplý chrumkavý langoš čo máte radi.

 

 

18 komentárov k “Kváskové langoše”

  1. Dobry den. Tych 20g kvasku to je ako odobrata lyzica s kvasku? Tam nie je ziadny rozkvas ci.? Asi hlupa otazka. Dakujem

  2. Dobrý recept, na tretíkrát sa mi podarili približne také langoše ako na obrázku. Dávala som ražný kvások (čo pouzívam pri pečení chlebíka) a 250 ml vody. Langoše boli mňammm…😋

Napísať odpoveď pre Natalia Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *