Chlieb Uhranka

Piekla som dva , jeden nám a jeden som darovala. Dobrej susede o pár domov ďalej, tu u nás v “Uhorskej” Vsi. Preto dostal chlieb názov podľa nás. Náš domov už šesť rokov. Mám to tu rada. Tu som doma.

Chlebiky vyšli podľa receptu dva okrúhle jeden väčší 750g, druhý menší 600g.

Rozkvas :

20g ražný kvások

75g ražnej celozrnnej múky

75g vody

Rozkvas som mala v špajzy, je tam chladnejšie , májové noci sú ešte studené tak rástol pomalšie celu noc.

K rozkvasu pridať :

480g vody

2PL grécky jogurt

30g tekvicové semiačka

15g soľ

100g pšeničnej polohrubej múky

200g ražnej celozrnnej múky

450g pšeničnej chlebovej múky T650

Autolýza 30min , soľ vmiesená ručne zároveň prvé prekladanie v mierne naolejovanej mise. Po dobu 2hodin ešte 3x prekladanie, následne stočenie do ošatky.

Jeden sa piekol v remoske 35min a druhý v rúre v liatine  15min zakrytý na 250st , po odkrytí 25min na 200st.

Po upečení vychladnúť na mriežke.

Krájať najskôr po dvoch hodinách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *