Chlieb s kyslou smotanou

Občas vznikne “nový” chlebík úplnou náhodou ako aj tento. V kelímku ostala kyslá smotana a bolo jasné, že pôjde do cesta. Aj tak bolo aj sa upiekol chlebík a veruže tak krásny a tak skvelý, že stojí za to mu dať šancu,  aby ste si ho aj vy mohli vyskúšať .

Tak nech sa páči :

Rozkvas u mňa klasika celozrnná ražná múka a voda 1:1  , spolu s kváskom  to bolo 115g . Rozkvas mám hotový za 5hodin.

K rozkvasu som ďalej pridala 325g vody

55g kyslej smotany

11g soľ

140g ražná hladká múka

60g  pšeničná polohrubá múka

320g   pšeničná chlebová múka T650

Tentokrát nebola autolýza. Nebol na to čas. Prekladala som počas 2,5hodiny 5x , preloženie na pracovnú fóliu predstočenie a následne po 15min stočenie do ošatky veľmi zľahka, Cesto bolo nafúknuté riadne. V ošatke pobudlo wellness už len 60min a na 15min putovalo do mraziaku. Potrebovala som , aby mierne zatuhlo.

Z mraziaku najskôr pekne narezať

a potom priamo do remosky, kde sa piekol chlebík 45min.

A výsledok je skvelý

Striedka tiež

Ja som spokojná, verím, že budete aj vy.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *