Občas vznikne “nový” chlebík úplnou náhodou ako aj tento. V kelímku ostala kyslá smotana a bolo jasné, že pôjde do cesta. Aj tak bolo aj sa upiekol chlebík a veruže tak krásny a tak skvelý, že stojí za to mu dať šancu, aby ste si ho aj vy mohli vyskúšať .
Tak nech sa páči :
Rozkvas u mňa klasika celozrnná ražná múka a voda 1:1 , spolu s kváskom to bolo 115g . Rozkvas mám hotový za 5hodin.
K rozkvasu som ďalej pridala 325g vody
55g kyslej smotany
11g soľ
140g ražná hladká múka
60g pšeničná polohrubá múka
320g pšeničná chlebová múka T650
Tentokrát nebola autolýza. Nebol na to čas. Prekladala som počas 2,5hodiny 5x , preloženie na pracovnú fóliu predstočenie a následne po 15min stočenie do ošatky veľmi zľahka, Cesto bolo nafúknuté riadne. V ošatke pobudlo wellness už len 60min a na 15min putovalo do mraziaku. Potrebovala som , aby mierne zatuhlo.
Z mraziaku najskôr pekne narezať
a potom priamo do remosky, kde sa piekol chlebík 45min.
A výsledok je skvelý
Striedka tiež
Ja som spokojná, verím, že budete aj vy.
Dobrý deň, môžem sa opýtať, ci remodka je predtým nahriata, alebo do studenej? A cesto dávate s papierom na pečenie? Ďakujem
Zuzana
Dobrý deň, remoska stara retro hliníková potrebuje papier , nové teflonove (ja ich nepoužívam – neprepecie sa chlieb odspodu) nepotrebuje papier. Remosku mám studenú a peciem chlieb 45min
Ďakujem krásne, aj jamam tú starú, musím vyskúšať 🙂 vďaka
Chlebík vyzerá naozaj skvelo. V Remoske musím tiež vyskúšať.😃
Dobrý deň, vždy Vám chcem napísať, ze chlebík je geniálny 🙂 uz sa stal u nas takmer chlieb nas každodenný 😆 len obmienam muky a miesam aj celozrnnú, ale zatiaľ najlepši a najvlacnejsi….a dlho vydrží mäkký
Ďakujem za super recept a to pečenie v remoske nema chybu.
Zuzana
Zuzka, prosím Vás, do rozkvasu ste dávali 20g kvasku? Ďakujem pekne.
Pani Zuzanko,
Prosim pekne, kolik davate mouky , vody a kvasku do rozkvasu.?
Dekuji,
Magda
Dobrý deň, 50g muky 50g vody a 15g kvasku
Dobry den,
Moc dekuji za Vasi rychlou odpoved, i kdyz jste zaneprazdnena od soumraku do soumraku.
Z Vasich clanku o farme cisi laska a moc dobre srdce!
Ja Vam moc zavidim, v dobrem slova smyslu ; vzdy jsem si prala velkou rodinu, farmu s oveckama …… no a vidite, zivot me to zaridil jinak….
Preji Vam hodne sil a zdravi do dalsich dnu…
Magda.
Ste úžasná moc ďakujem za tak milé slova. Ano žijeme si našu rozprávku na farme. Občas velmi narocne ale inak skvele a úžasne . Iný život žijeme je to krásne iné ako je bežne .
Dobrý deň, prosim Vas s kvaskovanim este len začínam: Chcela by som sa Vas spytat dostala som rozkvas z materskeho kvasku, mam ho asi tyzden, prikrmila som ho bol aj zastabilizovany v chladnicke. Posledne som ho dokrmila dva dni dozadu ale zdalo sa ze ze nekvasi tak som pridala lyzicu muky a trocha vody a zacal pekne kvasit. Chcela by som sa Vas spytat ci na starter na chlieb treba spravit novy kvasok do druheho pohara ako mate na obrazku? A ci treba zaobstarat viacero druhov muky ak mam len raznu na chlieb a klasicke hladku, polohrubu. Ďakujem Vam za odpoved.
Zuzka, ako dlho sa pečie tento chlebík v rúre? Majú všetky kváskové chleby takú vlhkú striedku?
To množstvo sa vám dá piecť v malej remoske originál? Mám aj malú aj tú veľkú, tie staré remosky a sú super na chlebík najmá v tomto teple. Asi to chce iný spôsob narezania, lebo ja som tak do kríža rezala a vtedy sa tie cípy cesta zdvihnú pri váhe z múky 400 g až po sklo a potom prihodia.
Dobrý den paní Zuzko, peču chleba, ale v remosce jsem ještě nepekla.
Chci se zeptat ,toto množství chleba se peče v malé remosce originál? Chci ten chleba zkusit. Vypadá dobře. Děkuji za odpověď
Anička