Smotanové pagáčiky s olivami

Plánoval sa výlet. Do ZOO. No bolo hneď jasné ako je zvykom mojich detí, za prvou zákrutou “a čo máme papať?!” A teda mali sme pagáčiky. Také mini do detskej rúčky.

Vždy sa snažím doma pripraviť deťom niečo slané či sladké, ak máme plánovanú cestu, tak niečo fajn pod zub, aby sme nemuseli kupovať.

Na dva plechy pagáčikov potrebujete:

350g polohrubej múky

150g hladkej múky

250g zmäknutého masla

200g kyslej smotany

100ml vlažného mlieka

1 vajíčko

1kl cukru

2kl soli

5g sušeného droždia

10-12ks čierne olivy

Všetko, aby malo rovnakú teplotu a môžete to vymiesiť dokopy zakryť fóliou a nechať 60-90min kysnúť.

Potom preložiť na pracovné miesto a vyvaľkať na hrúbku asi 1,5cm

Potom vykrojiť tvar aký chcete (môžete len nakrájať  na štvorce)

A poukladať na plech kde podkysnúť  musia ešte aspoň 30-45min a zatiaľ sa môže zapnúť a vyhriat rúra

Pred pečením potrieť vajíčkom a môžete posypať sézamom alebo syrom či rascou . Piekli sa vo vyhriatej rúre na 200st približne 18-22min

Chutia úžasne sú skvelé

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *