Chlieb s kyslou smotanou

Občas vznikne “nový” chlebík úplnou náhodou ako aj tento. V kelímku ostala kyslá smotana a bolo jasné, že pôjde do cesta. Aj tak bolo aj sa upiekol chlebík a veruže tak krásny a tak skvelý, že stojí za to mu dať šancu,  aby ste si ho aj vy mohli vyskúšať .

Tak nech sa páči :

Rozkvas u mňa klasika celozrnná ražná múka a voda 1:1  , spolu s kváskom  to bolo 115g . Rozkvas mám hotový za 5hodin.

K rozkvasu som ďalej pridala 325g vody

55g kyslej smotany

11g soľ

140g ražná hladká múka

60g  pšeničná polohrubá múka

320g   pšeničná chlebová múka T650

Tentokrát nebola autolýza. Nebol na to čas. Prekladala som počas 2,5hodiny 5x , preloženie na pracovnú fóliu predstočenie a následne po 15min stočenie do ošatky veľmi zľahka, Cesto bolo nafúknuté riadne. V ošatke pobudlo wellness už len 60min a na 15min putovalo do mraziaku. Potrebovala som , aby mierne zatuhlo.

Z mraziaku najskôr pekne narezať

a potom priamo do remosky, kde sa piekol chlebík 45min.

A výsledok je skvelý

Striedka tiež

Ja som spokojná, verím, že budete aj vy.

 

14 komentárov k “Chlieb s kyslou smotanou”

  1. Dobrý deň, môžem sa opýtať, ci remodka je predtým nahriata, alebo do studenej? A cesto dávate s papierom na pečenie? Ďakujem
    Zuzana

    1. Dobrý deň, remoska stara retro hliníková potrebuje papier , nové teflonove (ja ich nepoužívam – neprepecie sa chlieb odspodu) nepotrebuje papier. Remosku mám studenú a peciem chlieb 45min

  2. Dobrý deň, vždy Vám chcem napísať, ze chlebík je geniálny 🙂 uz sa stal u nas takmer chlieb nas každodenný 😆 len obmienam muky a miesam aj celozrnnú, ale zatiaľ najlepši a najvlacnejsi….a dlho vydrží mäkký
    Ďakujem za super recept a to pečenie v remoske nema chybu.
    Zuzana

  3. Dobry den,

    Moc dekuji za Vasi rychlou odpoved, i kdyz jste zaneprazdnena od soumraku do soumraku.
    Z Vasich clanku o farme cisi laska a moc dobre srdce!
    Ja Vam moc zavidim, v dobrem slova smyslu ; vzdy jsem si prala velkou rodinu, farmu s oveckama …… no a vidite, zivot me to zaridil jinak….
    Preji Vam hodne sil a zdravi do dalsich dnu…

    Magda.

    1. Ste úžasná moc ďakujem za tak milé slova. Ano žijeme si našu rozprávku na farme. Občas velmi narocne ale inak skvele a úžasne . Iný život žijeme je to krásne iné ako je bežne .

  4. Dobrý deň, prosim Vas s kvaskovanim este len začínam: Chcela by som sa Vas spytat dostala som rozkvas z materskeho kvasku, mam ho asi tyzden, prikrmila som ho bol aj zastabilizovany v chladnicke. Posledne som ho dokrmila dva dni dozadu ale zdalo sa ze ze nekvasi tak som pridala lyzicu muky a trocha vody a zacal pekne kvasit. Chcela by som sa Vas spytat ci na starter na chlieb treba spravit novy kvasok do druheho pohara ako mate na obrazku? A ci treba zaobstarat viacero druhov muky ak mam len raznu na chlieb a klasicke hladku, polohrubu. Ďakujem Vam za odpoved.

  5. To množstvo sa vám dá piecť v malej remoske originál? Mám aj malú aj tú veľkú, tie staré remosky a sú super na chlebík najmá v tomto teple. Asi to chce iný spôsob narezania, lebo ja som tak do kríža rezala a vtedy sa tie cípy cesta zdvihnú pri váhe z múky 400 g až po sklo a potom prihodia.

  6. Dobrý den paní Zuzko, peču chleba, ale v remosce jsem ještě nepekla.
    Chci se zeptat ,toto množství chleba se peče v malé remosce originál? Chci ten chleba zkusit. Vypadá dobře. Děkuji za odpověď
    Anička

Napísať odpoveď pre Katka Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *