Tuniakové hamburgery

Deti si občas zmyslia a chcú hneď … Ak nemám mleté mäso, tak buď urobím zo sójového granulátu alebo zeleninové a teraz ma napadlo urobiť tuniakové. V pôvodnom recepte bola cukina , ja som miesto nej dala zemiak …

Mala som hotové žemle s meltou, a bolo ich dosť , tak nápad na hamburgery prišiel vhod. A príprava ozaj rýchla . Stačí všetko zmiešať v mise a urobiť placky.

Potrebujeme :

4 stredne veľké zemiaky

1 veľká konzerva tuniaku

Soľ

Mleté čierne korenie

1 Vajíčko

Hrsť slnečnice

3/4 hrnčeka špaldovej hladkej múky

Zamiešať , nechať odstáť 15min , aby sa prepojili chute a vyprážať na troške oleja. Ja som ich robila na panvici kde robím lievance či volské oká aby mali presný tvar a šikovne sa zmestili do burgrov.

Počas pečenia som po pretočení položila ešte syr a šunku a opäť otočila na pár sekúnd na opečenie a syr sa roztopil.

Už len osmahnuť žemľu , podľa chuti dať omáčku či kečup tuniakovú placku so syrom a šunkou , list šalátu a dobrú chuť.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *