Ryžový nákyp s marhulkami

Mami, ja si prosím cestoviny.
Mami, ja si prosím kašu.
Mami, ja salámik.
Mami, ja chlebík a šunku.
Mami, ja by som si dala ryžový nákyp … a tak sa v postupnosti všetko pripravilo …

Rada tým mojim zbojníkom pripravím čo radi majú … je to aj pre mňa ľahšie …

Ako dieťa som ryžový nákyp nemala rada. Ani v škole. Asi až teraz ako som si ho pripravovala sama podľa seba mi zachutil a chuti aj deťom mojim. Hoci sú to zbojníci, no na sladké ich nachytám vždy .

Pomerne jednoduchá príprava , hoci sa to najskôr vari a potom pečie .

  • 350g ryža
  • 1l mlieka
  • štipka soli
  • 3 vajíčka ( 15 prepeličích)
  • 25g masla
  • 90g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ovocie podľa chuti

Ryžu so štipkou soli uvariť v mlieku pekne pomaličky za občasného miešania

Ryžu uvariť do polomäkka nech nie je rozvarená, bude sa ešte piecť v rúre .

Nechať mierne vychladnúť a potom primiešať vajíčka

a následne hneď cukor a maslo.

Zapnúť rúru a pripraviť si jenské sklo alebo pekáč, vymastiť maslom a vysypať strúhankou

Prvú polovicu navrstviť a poukladať marhulky (alebo iné ovocie) pokrájané na menšie kúsky

Navrstviť druhú časť ryže …

A dať piecť na 180-200st cca 32 min

ku koncu pečenia som ešte vyšľahala bielka s cukrom na sneh a posypala mandlami a dala na chvíľku zapiecť.

Bola to mňamka … dobré je to aj teplé aj studené.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *