Obrovskú chuť som mala na koláč taký alebo onaký. No a keď som sa nevedela rozhodnúť a ani doma banda zbojníkov nevedela pomôcť, tak som urobila aj aj. A veru dobre tak bolo. Koláč sa zjedol za 17 hodín z toho 8 sa spalo . Takže bol skvelý , ba lepšie ako skvelý .
Príprava tiež nie je náročná , pečenie trvá chvíľku a asi najviac a najdlhšie je potom umývanie všetkých misiek potrebných k šľahaniu toho i tamtoho. No, ale ten výsledok ! Tak poďme nato – potrebujete :
6 vajec – do cesta idú bielka
200g práškový cukor
štipka soli
250g zmäknuté maslo
100g mak
100g mleté mandle
(alebo 200g buď alebo)
1bal kypriaci prášok
180g polohrubá múka
Poleva :
200g práškový cukor
6 žĺtkov
Najskôr vyšľahať bielka so soľou a neskôr pridať cukor. Tak je to správne vysľahané, keď drží krásne lesklý sneh
Potom som rozdelila tú bielkovú zmes do dvoch misiek a do jednej dala mandle a do druhej mak.
Zmäknuté maslo som rozdelila (odvážila) na polovicu a pridala do oboch misiek
, rovnako múku som zamiešala s kypriacim práškom a tak až rozdelila do dvoch misiek. Premiešalo som metličkou.
Vyliala som na plech vystlaný papierom na pečenie
Pieklo sa vo vyhriatej rúre na 180st cca 18-20min
Žĺtka vymiešať s cukrom a vyliať na ešte horúci koláč
A nechať dobre vychladnúť . Potom nakrájať.