Špaldovo-pohánkové lievance s banánom a s malinovou penou

Ostalo mi viac špaldového rozkvasu a v chladničke boli maliny a bola chuť na sladké. A tak lievance skvelá voľba . Teda obzvlášť sa podarili, lebo na záver som urobila aj malinovú penu. Tá dotvorila niečo mňamózne vo výsledku.

Je pravda , že mám skoro stále nejaký rozkvas naviac. V tomto prípade si viete pripraviť rozkvas vopred a to 1PL kvásku plus 30g špaldovej múky (akejkoľvek) a 30g vody. Nechať rozkvasiť tak ako vám rozkvas pracuje. Ja mám hotovo do 6hodin . Ak treba vášmu 8 či 12 hodín tak nech sa páči. Hlavne nech je prebublinkovaný a riadne naštartovaný na skvelé lievance.

Takže 70g rozkvasu

a k nemu pridáme 

350ml mlieka 

3PL medu 

1 vajíčko 

štipka soli 

100g celozrnnej pohánkovej múky 

180g hladkej špaldovej múky 

2 rozpučené banány 

Všetko spolu stačí poriadne metličkou zamiešať . Banány som dala až na záver .

Potom som nechala cesto prikryté necelú hodinu a už sa piekli ako malé zlaté dukátiky.

Malinová pena je tiež raz dva –

2 bielka a 100g kryštáloveho cukru vyšľahať nad parou , do hotového snehu som primixovala čerstvé maliny . A môže sa podávať .

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *