Ostalo mi viac špaldového rozkvasu a v chladničke boli maliny a bola chuť na sladké. A tak lievance skvelá voľba . Teda obzvlášť sa podarili, lebo na záver som urobila aj malinovú penu. Tá dotvorila niečo mňamózne vo výsledku.
Je pravda , že mám skoro stále nejaký rozkvas naviac. V tomto prípade si viete pripraviť rozkvas vopred a to 1PL kvásku plus 30g špaldovej múky (akejkoľvek) a 30g vody. Nechať rozkvasiť tak ako vám rozkvas pracuje. Ja mám hotovo do 6hodin . Ak treba vášmu 8 či 12 hodín tak nech sa páči. Hlavne nech je prebublinkovaný a riadne naštartovaný na skvelé lievance.
Takže 70g rozkvasu
a k nemu pridáme
350ml mlieka
3PL medu
1 vajíčko
štipka soli
100g celozrnnej pohánkovej múky
180g hladkej špaldovej múky
2 rozpučené banány
Všetko spolu stačí poriadne metličkou zamiešať . Banány som dala až na záver .
Potom som nechala cesto prikryté necelú hodinu a už sa piekli ako malé zlaté dukátiky.
Malinová pena je tiež raz dva –
2 bielka a 100g kryštáloveho cukru vyšľahať nad parou , do hotového snehu som primixovala čerstvé maliny . A môže sa podávať .