Jablková nutelo-rolka

Opäť niečo skvelé sladké s lievito madre. Ono sa totiž na sladké pečenie hodí najlepšejšie. Deti to milujú. A mne ku káve v čase “my time” no proste do – ko – na – le …

Z času na čas, no dobre tak trošku častejšie,  ma baví sa s cestom hrať , niečo vytvárať, niečo iné ako klasické buchty či rohliky … Máme veľa letných jabĺčok (konečne sme spracovali kvantum marhuliek) a nutelu ja môžem všade a stále .

Potrebovať budete :

200g lievito madre

200g mlieko

450g pšeničnej hladkej múky

100g práškový cukor

1PL med

120g zmäknuté maslo

1 celé vajíčko

Štipka soli

Lievito madre (čerstvo nakŕmené) vymiešať v mlieku , pridať maslo, cukor, med a vajíčko , neskôr múku a soľ . Vypracovať hladké cesto. Nechať kysnúť na linke pri izbovej teplote asi 4-5 hodín alebo celu noc v chladničke (aspoň 8-12hodín)

Pripraviť si jablká

Cesto preložiť na pracovnú dosku (ak je z chladničky tak nechať ohriať na izbovú teplotu aspoň 1hodinu)

Vyvaľkať a nakrájať obdĺžniky a na jednej strane vyrezať radielkom “čiarky”

Naplniť nutelou

Jablká som posypala škoricou

A zatočiť rolky , preložiť na plech a nechať cca 60-90min podkysnúť

Pred pečením potrieť vajíčkom

Rúru vyhriať na 220st, po vložení plechu stiahnuť na 200st a piecť cca 15-18min

Už len posypať cukrom a počkať kým sa trošku vychladnú

 

 

 

 

 

17 komentárov k “Jablková nutelo-rolka”

  1. Dobrý večer
    Dalo by sa v recepte použiť menej lievita? 200 g že asi všetok čo mám neostalo by mi na nakrmenie a odloženie. Či si hO najskôr zdvojnásobiť aby som mala 200 g?

    Ďakujem za odpoved

  2. Dobrý deň, chcem sa opýtať kde by mohol byť problém, keď mi cesto nevykyslo po 1,5h na linke a následne 12h v chladničke a ďalších 2,5hod na linke… Objem možno zväčšilo o ¼ a je tuhé… Môže to byť maslom? V chladničke mám 7°C Lebo kvasok je silný už som z neho piekla chlieb

  3. Pani Zuzanka, Vaše nutello rolky sú úžasné, už som ich piekla zopárkrát, len tá Nutela mi stále vytečie 🤔. Ale na chuti to nestráca. Ďakujem za skvelý recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *