Broskyne pod snehom

Sobota podvečer a miesto skladania prádla som išla zrelaxovať do kuchyne. Chcela som niečo svieže a rýchle. A myslím, že to aj bolo rýchle aj svieže. Piškótové cesto, broskyne z konzervy a zapečený sneh s lupienkami mandlí.

Cesto :

3 vajíčka (rozdeliť bielka a žĺtka)

60g práškový cukor

štipka soli

100g polohrubej múky

1kl (kávová lyžička) kypriaceho prášku

120g masla

1 vanilkový cukor

Broskyne – nakrájané z konzervy

Sneh z 3 bielkov

100g kryštálový cukor

(mandľové lupienky)

Postup :

Z bielkov a štipky soli vyšľahajte sneh.

Pridajte žĺtka  s cukrom a vanilkou.

Vyšľahajte do peny.

Pridajte maslo

A postupne múku už zmiešanú s kypriacim práškom.

Dajte upiecť na 190st asi 13minut. Je to tenká vrstva cesta.

Kým sa cesto pečie, nakrájajte broskyne a vyšľahajte 3 bielka s cukrom do hustého snehu.

Po upečení korpusu nechajte rúru stále zapnutú, korpus vyberte, nechajte pár minút vychladnúť a potrite džemom.

Poukladajte nakrájané broskyne.

Navrstvite tuhý sladký sneh a môžete posypať lupienkami mandlí.

Dajte znovu zapiecť do rúry na 190st asi na 8 minút. Sneh ostane bledohnedý

Už len nechať vychladnúť a môžete podávať svojim milovaným najbližším.

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *