Bezlepkový chlieb s tekvicovými semiačkami

Môj ďalší bezlepkový kváskový chlieb s tekvicovými semiačkami ma milo prekvapil . Išiel z domu a bol to dar a veru kritika pozitívna . Veľmi som sa potešila , že bol úžasne chutný, mäkký a konečne chlieb čo sa dá zjesť . Na rozdiel od tých z obchodu či upečené z droždia.

Postup som zachovala ako pri prvom  bezlepkovom chlebiku len som zmenila inú múku a iný pomer .

Rozkvas : 1PL ryžový kvások

200g múka mix b

200g voda

Zároveň som zamiešala

200ml voda

1,5 PL  psyllium

Ďalej som pridala keď bol rozkvas hotový

100g pohánková múka

100g múka mix B

20ml voda

2PL tekvicový olej

50g tekvicové semiačka

9g soľ

Postup : všetko spolu zamiesiť, nechať podkysnúť, preložiť na pracovnú plochu, spracovať do tvaru  aká je ošatka a nechať kysnúť na linke 4-5hodin . Zdvojnásobí sa.

Po správnom vykysnuti preložiť z ošatky na papier na pečenie na horúci plech a môže sa narezať

Medzitým sa spolu s plechom vyhriala aj rúra na 250st , chlebík sa bude piecť na vysokej teplote 15min , potom sa teplota zníži na 200st a dopečie sa 25- 30min aby odspodu pekne klopkal znel duto.

Upečený chlieb nechať dobre vychladnúť na mriežke


A fotka rezu už z nového domova (dvojfarebný nie je , je to odfotené s tieňom)

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *