Bezlepkový kváskový zemiakový toast

Príchodom posledného dňa v roku bolo treba okrem klasických toastov skúsiť aj toast bezlepkový aspoň v mini verzii. A veruže sa podaril. A aj chutil.

Priprava bola ako u každého chlebika kváskového najskôr urobiť rozkvas . Je dobre tento krok nevynechávať, pretože kvas kvasí mliečne a potrebuje čas aby sa všetko pomaly rozvinulo ako má. Aby to bolo zdraviu a teda nám prospešné. Nie je dôvod niečo urýchľovať .

Rozkvas – 10g ryžový kvások

40g ryžová múka

40g voda

Rozkvas bol hotový za 4 hodiny.

Tentokrát som psyllium nedávala.

Ďalej som k rozkvasu pridala :

150g múka mix B
150g vlažná voda
2PL oleja 
7g soľ
2PL strúhané varené zemiaky

Cesto som po zamiesení nechala v mise 45min odpočívať . Potom som preložila na pracovnú fóliu a stočila do tvaru, aby sa zmestil do formy na toast . Cesto bolo ešte 30min na linke a potom na 12hod do chladničky. (nemala som čas ho piecť skôr, nemusel tam byt tak dlho aj 8 hodín by mu stačilo. )

Po vybratí z chladničky som ho nechala opäť na linke počas doby kým sa vyhriala rúra cca 20min a ešte pár minút naviac kým som ho ozdobila .

A išiel sa fešák vyzdobený saunovať do rúry. Teplota 230st na 10min a potom zníženie teploty na 200st a dopiekol sa ešte 20min. Ak by ste robili z väčšej dávky určite treba časy pečenia upraviť .

a detail rezu – striedky

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *