Buchty z jogurtového cesta pečené v remoske

Mala som veľkú chuť na buchty s makom. A zároveň som chcela skúsiť upiecť v remoske teda v pečanke. Je to hranatá remoska od fy. ETA.

Cesto je z droždia, takže je to hotové raz dva.  Áno v porovnaní  s kváskom je toto ozaj do dvoch hodín hotové . Plnku si môžete dať akú mate radi. Mak, tvaroh, nutelu či lekvár alebo mleté orechy ?!

Na cca 12 buchiet budete potrebovať:

350g hladkej múky

200g gréckeho jogurtu 

80g cukru

štipka soli 

2 vajíčka 

5g sušeného droždia

Postup klasika ako pri každom recepte z droždia. Nasypať do misy všetku múku, vstrede jamku,  prisypať droždie a cukor a zaliať mierne zohriatým jogurtom. Nechať 15min. Potom pridať vajíčka , soľ a vymiesiť hladké cesto, ktoré necháme kysnúť cca 90min.  Po vykysnutí na doske rozvaľkať na hrúbku 1-1,5cm

a rozdeliť na 12 kúskov. Naplniť plnkou ,

stočiť a dobre uzavrieť spoj , vložiť do pečanky pekne jednu k druhej. Potrieť roztopeným maslom a nechať ešte 15-20min podkysnúť. Potom pred pečením potrieť vajíčkom

a upiecť. Cez okienko dnu vidíte tak viete skontrolovať “stav” ale budú sa piecť 23-28 min , Áno žartujem tak možno 26- 32 . Keď ja nikdy neviem presne.

A akú si zvolíte plnku tak si môžete mlsať … my máme s makom .

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *