Mala som veľkú chuť na buchty s makom. A zároveň som chcela skúsiť upiecť v remoske teda v pečanke. Je to hranatá remoska od fy. ETA.
Cesto je z droždia, takže je to hotové raz dva. Áno v porovnaní s kváskom je toto ozaj do dvoch hodín hotové . Plnku si môžete dať akú mate radi. Mak, tvaroh, nutelu či lekvár alebo mleté orechy ?!
Na cca 12 buchiet budete potrebovať:
350g hladkej múky
200g gréckeho jogurtu
80g cukru
štipka soli
2 vajíčka
5g sušeného droždia
Postup klasika ako pri každom recepte z droždia. Nasypať do misy všetku múku, vstrede jamku, prisypať droždie a cukor a zaliať mierne zohriatým jogurtom. Nechať 15min. Potom pridať vajíčka , soľ a vymiesiť hladké cesto, ktoré necháme kysnúť cca 90min. Po vykysnutí na doske rozvaľkať na hrúbku 1-1,5cm
a rozdeliť na 12 kúskov. Naplniť plnkou ,
stočiť a dobre uzavrieť spoj , vložiť do pečanky pekne jednu k druhej. Potrieť roztopeným maslom a nechať ešte 15-20min podkysnúť. Potom pred pečením potrieť vajíčkom
a upiecť. Cez okienko dnu vidíte tak viete skontrolovať “stav” ale budú sa piecť 23-28 min , Áno žartujem tak možno 26- 32 . Keď ja nikdy neviem presne.
A akú si zvolíte plnku tak si môžete mlsať … my máme s makom .
Dobry deň. Remosku aj date predohriať? Ďakujem
Dobrý deň, ak mate hliníkovú tak netreba ak mate teflonovu tak na chvíľku môžete nahriat vopred