Pečený čaj

Fantázia už samotná príprava je super. Máme sa všetci veľmi dobre, keď máme dostatok ovocia, hejže a keď sa nezje, a je už také všelijaké tak urobiť ešte čaj dá sa. A na zimu ideálne. Rýchlo pripravené , raz dva tri upečené a potom stačia dve lyžičky do pohára a už len si tú vôňu a chuť vychutnať .

Použiť môžete čokoľvek čo vám doma ostáva . Aj mandarínky čo sa zle šúpu, pomaranč už s tvrdou šupkou, už staršie jabĺčka , citrón , ananás, grep … proste takmer čokoľvek . Ževraj kiwi ostane horké, ja som dala pár kusov ale pri množstve ostatných citrusov som to vôbec necítila.

Načistiť čo len máte. Citrusy ako pomaranč či grep som očistila poriadne aj od tej “horkej” bielej časti pod šupkou. Časť citrónov aj pomarančov som namočila do teplej vody a potom novou čistou hubkou očistila šupku, aby som mohla nakrájať aj tak ako celok.

Ovocie som v mise posypala cukrom . Na cca 2-3kg ovocia dať 3/4-1kg cukru a 2kl mletej škorice.

Ovocie som preložila na dva menšie plechy pre lepšiu manipuláciu z rúry po upečení . Ľahšie sa mi vyberá ťažký a horúci plech menší ako jeden hlboký veľký . Do jedného pekáča som dala aj papier na pečenie pre skúšku , nerozmočil sa ani nepotrhal.

Dala som do vyhriatej rúry najskôr na 175st, ale bolo to málo. Pridala som na 220st a ovocie začalo krásne sa piecť, voda teda šťava sa odparovať a všetko mierne skaramelizovalo. Po upečení naplniť poháre a pretočiť hore dnom. A je to.

Čaj si už pripravíte podľa vás. Ja na 3dcl hrnček dávam 1PL pečeného čaju.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *