Milk Bread

No za túto exkluzivitu medzi „toastovými“ chlebíkmi môže Ocko. Natrafil sa recept a poslal mi ho.  A ani nie do 24 hodín som to musela vyskúšať ako ma to zaujalo. A teda s úplnou vážnosťou, toto je n.1 , toto je TOP.

Chuťovo niečo medzi toastovým chlebíkom a vianočkou.  A i napriek tomu koľko cukru ide do cesta, po ochutnaní už upečeného chlebíka budete prekvapený aká vyvážená chuť, neskutočná jemnosť, nadýchanosť a dobrota.

Na začiatku je potrebné uvariť tanzhong. Do hrnca nalejete 200g vody a primiešate 40g pšeničnej chlebovej múky T650. Miešate počas celej doby varenia aby vám neostali hrudky, Keď začne masa hustnúť, odoberiete z ohrevu (zo šporáka), a miešate ďalej, lebo hmota hustne, ostane však vláčna a vyzerá ako „vanilkové lepidlo“.  Z hrnca preložíte do misky a zakryjete, aby napovrchu neostala po obschnutí „kôrka“ a necháte vychladnúť .

Medzitým zamiesite cesto a necháte vykysnúť 90min.

  • 580g pšeničnej chlebovej múky T650
  • 60g cukor
  • 12g soľ
  • 10g sušené droždie
  • 10g sušené mlieko
  • 260ml vlažného mlieka
  • 1 vajíčko
  • celý tanzhong
  • na záver keď sa už cesto oddeľuje od misy tak pridáte 50g zmäknutého masla a ešte premiesite aby sa maslo dobre premiesilo s cestom

Cesto po vykysnutí rozdelíte na 6 rovnakých dielov (nevážila som ich, rozdelila som od oka).

Z každého kúsku som urobila malý šulok (podlhovastú buchtičku) v takej šírke, aby sa zmestil do hranatej formy spojom dole.

Znovu nechať podkysnúť minimálne 45min alebo na celú noc do chladničky.  Rúra vyhriata na 230st .  Pred pečením potrieť povrch cesta vajíčkom s troškou mlieka . Po vložení do rúry stiahnuť teplotu na 200st a piecť 25minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *