No za túto exkluzivitu medzi „toastovými“ chlebíkmi môže Ocko. Natrafil sa recept a poslal mi ho. A ani nie do 24 hodín som to musela vyskúšať ako ma to zaujalo. A teda s úplnou vážnosťou, toto je n.1 , toto je TOP.
Chuťovo niečo medzi toastovým chlebíkom a vianočkou. A i napriek tomu koľko cukru ide do cesta, po ochutnaní už upečeného chlebíka budete prekvapený aká vyvážená chuť, neskutočná jemnosť, nadýchanosť a dobrota.
Na začiatku je potrebné uvariť tanzhong. Do hrnca nalejete 200g vody a primiešate 40g pšeničnej chlebovej múky T650. Miešate počas celej doby varenia aby vám neostali hrudky, Keď začne masa hustnúť, odoberiete z ohrevu (zo šporáka), a miešate ďalej, lebo hmota hustne, ostane však vláčna a vyzerá ako „vanilkové lepidlo“. Z hrnca preložíte do misky a zakryjete, aby napovrchu neostala po obschnutí „kôrka“ a necháte vychladnúť .
Medzitým zamiesite cesto a necháte vykysnúť 90min.
- 580g pšeničnej chlebovej múky T650
- 60g cukor
- 12g soľ
- 10g sušené droždie
- 10g sušené mlieko
- 260ml vlažného mlieka
- 1 vajíčko
- celý tanzhong
- na záver keď sa už cesto oddeľuje od misy tak pridáte 50g zmäknutého masla a ešte premiesite aby sa maslo dobre premiesilo s cestom
Cesto po vykysnutí rozdelíte na 6 rovnakých dielov (nevážila som ich, rozdelila som od oka).
Z každého kúsku som urobila malý šulok (podlhovastú buchtičku) v takej šírke, aby sa zmestil do hranatej formy spojom dole.
Znovu nechať podkysnúť minimálne 45min alebo na celú noc do chladničky. Rúra vyhriata na 230st . Pred pečením potrieť povrch cesta vajíčkom s troškou mlieka . Po vložení do rúry stiahnuť teplotu na 200st a piecť 25minút.