Delikatesa. Ohromná dobrota. Krása na tanieri. Jablko povýšené na úroveň de luxe . A mnoho iného by sa dalo ešte napísať. No škoda slov. Treba to ochutnať. Teda najskôr si také ale upiecť. Vyzerá to možno náročne, ale nie je.
Potrebujete len jablka a listkove cesto . Netreba dávať ani nutelu či karamel či mleté orechy ak nechcete . Dokonca stačí ozaj jablka len zabaliť a upiecť. No kto má už chvíľku pozná tak vie, že ma baví sa v kuchyni hrať . Tak aj teraz .
Jablká
Očistiť od šupky a vybrať jaderník
Listkové cesto vyvaľkať (môžete len nakrájať na štvorce a jablká doň zabaliť a upiecť) alebo nakrájať na cca 1cm dlhé pásiky
pripraviť si “dno” v tvare štvorca alebo kruhu
naplniť stred jablka nutelou alebo karamelom alebo orechami
a postupne obtočiť pásiky a mierne pritlačiť okolo jablka až po vrch a uzavrieť
Naozaj výsledok s troškou snahy stojí za to
takto pripravené poukladat na plech a piecť vo vyhriatej rúre na 200st cca 18-22min
Po upečení nechať vychladnúť a pocukrovať
Jabĺčka sú vnútri úplne mäkké a vrch je chrumkavý
Je to proste mňamka