Zlaté tehličky z kyslej smotany

 

Recept : 500g hladkej múky, 250g masla, 220g kyslej smotany, 100ml mlieka, 2kl soli, 1 vajíčko, 1kl cukru, 7g sušeného droždia . Z tejto dávky vyšlo cca 60ks .

Postup:  vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a cukor. Necháme 15min nakysnúť. Potom pridáme všetko ostatné. Zamiesime.  Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 60-90min.

Po vykysnutí preložíme na dosku a vyvaľkáme na hrúbku 1,5cm a nakrájame radielkom na kocky. Preložíme na plech (na pečiacu fóliu či papier) a necháme podkysnúť 20min. Potrieme rozšľahaným vajíčkom s troškou mlieka. Pečieme na 200st do zlatista.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *