Z farmy na stôl alebo čo si vieme vyrobiť sami pre nás.

Prečo toto všetko ? Hlavne kvôli deťom, pre nás, aby sme jedli – žili zdravšie.

Kým môžeme, vládzeme, kým nás to baví a napĺňa . Máme kváskový chlebík,

slepačie a prepeličie vajíčka,

kozie mlieko a z neho čerstvé aj zrejúce syry, tvaroh, jogurtové mlieko, kefír z tibetskej huby,

mäsko – prepeličie, kuracie, kačacie, husacie, králičie, kozľacie.

Med.

A všetko sezónne ovocie a zeleninu, ktoré si dopestujeme.

Dovolenky, sviatky, piatky aj nedele. V daždi, snehu aj v horúčave. Vždy je čo na práci okolo farmy. Zvierat máme v priemere 150 kusov. Nepočítam včielky, to by bolo ešte krát pätnásťtisíc. Deti zapájame do práce okolo zvierat a pomáhajú aj v kuchyni. Je nás doma sedem, tak je pre koho aj variť, piecť, pestovať a chovať.

Snažíme sa žiť inak.  Zdravšie.

 

One Reply to “Z farmy na stôl alebo čo si vieme vyrobiť sami pre nás.”

  1. Ahoj Zuzka, zijeme podobnym sposobom ako vy, no este nie sme sebestacni uplne…nemame az tak velky pozemok a zrejme prideme aj o pastvinu pre kozicky:( Preto by sme chceli zmenit miesto a chovat a pestovat viac….Preto by som chcela poprosit o nejake rady z Vasej skusenosti…ak by bol cas a chut kludne sukromne na email…..darinapapayova@gmail.com…. vopred velka vdaka Dada

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *