Z farmy na stôl alebo čo si vieme vyrobiť sami pre nás.

Prečo toto všetko ? Hlavne kvôli deťom, pre nás, aby sme jedli – žili zdravšie.

Kým môžeme, vládzeme, kým nás to baví a napĺňa . Máme kváskový chlebík,

slepačie a prepeličie vajíčka,

kozie mlieko a z neho čerstvé aj zrejúce syry, tvaroh, jogurtové mlieko, kefír z tibetskej huby,

mäsko – prepeličie, kuracie, kačacie, husacie, králičie, kozľacie.

Med.

A všetko sezónne ovocie a zeleninu, ktoré si dopestujeme.

Dovolenky, sviatky, piatky aj nedele. V daždi, snehu aj v horúčave. Vždy je čo na práci okolo farmy. Zvierat máme v priemere 150 kusov. Nepočítam včielky, to by bolo ešte krát pätnásťtisíc. Deti zapájame do práce okolo zvierat a pomáhajú aj v kuchyni. Je nás doma sedem, tak je pre koho aj variť, piecť, pestovať a chovať.

Snažíme sa žiť inak.  Zdravšie.

 

Jeden komentár k “Z farmy na stôl alebo čo si vieme vyrobiť sami pre nás.”

  1. Ahoj Zuzka, zijeme podobnym sposobom ako vy, no este nie sme sebestacni uplne…nemame az tak velky pozemok a zrejme prideme aj o pastvinu pre kozicky:( Preto by sme chceli zmenit miesto a chovat a pestovat viac….Preto by som chcela poprosit o nejake rady z Vasej skusenosti…ak by bol cas a chut kludne sukromne na email…..darinapapayova@gmail.com…. vopred velka vdaka Dada

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *