Turecký simit po záhorácky

Tuším som skombinovala dva a dva, ale výsledok je päť. No nevadí keďže je to aj oku lahodiace aj chuť to má skvelú rada sa s vami o tento recept podelím.

Turecký simit sa tuším nevarí a je obalený v sézame a bagels sa varia a pečú a keďže som na Záhorí tak som si to celé poňala po svojom. Je to teda aj varené aj pečené pečivo. Ale je ozaj skvelé. Úplne iné .

Kým si moji zbojníci umyli zúbky zatiaľ som všetko dala ho misy a nechala vymiesiť.

420g hladkej pšeničnej múky špeciál 00

220g mlieka

5g sušeného droždia

1kl cukru

1,5kl soli

50g oleja

25g tekvicových semiačok

pomedzi dva prsty rozmarín

Zbojníkov som išla uspať a zatiaľ cesto vykyslo zakryté za 45minút. Rozdelila som na rovnaké 70g časti a nechala 10min podkysnúť .

Pripravila som “krúžky” a zatiaľ som v hrnci nechala zovrieť 1,5l vody.

Hrniec si pripravte vyšší , lebo keď voda zovrie pridá sa do nej 50g jedlej sódy a bude to peniť a chcieť ujsť z hrnca

Pripravené podkysnuté krúžky vložíme do vriacej vody na 44sekúnd. V polovici  po 22sek krúžky otočíme.

Zapneme rúru na 250st. Vyberieme krúžky , necháme odkvapkať a položíme na plech vystlaný s papierom alebou pečiacou fóliou a potrieme vajíčkom a posypeme ľanom alebo sézamom.

Dáme piecť. Rúru po vložení plechu znížime na 230st a pečieme 15min.

Po upečení vybrať na mriežku a nechať vychladnúť. Ide to všetko raz dva , zdá sa to komplikovane ale nie je. Do prvého kojenia najmenšieho syna bolo upečené aj upratané.

Takže podľa tvaru niečo ako Turecký chlieb simit ale bez sézamu a niečo ako varené pečené bagels ale pomiešané po záhorácky pripravené s láskou a chuť je ozaj perfektná .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komentáre k “Turecký simit po záhorácky”

  1. Vy ste úžasná žena,klobúk dole pred vami.Obdivujem Vaše šikovné ruky,nesmiernu kreativitu a vôbec ako to všetko zvládate,úžasný manager.👍👍😘😘

Napísať odpoveď pre Oľga Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *