Trojfarebné acidko-madrelíky

Niečo zhliadnuť a chcieť to hneď vyskúšať. Aj u mňa to tak bolo. Niekde som videla recept a niekde zase iný postup a i tak som si to upravila po svojom. Výsledok úžasný . Čo poviete ?!

Recept je od Táničky (upravila som ho mierne podľa seba) a rohlíky som videla na Instagrame u Nelky.    A keď sa to spojilo a konečne bol čas “sa hrať” lebo treba na to aj čas i pohodu i dve ruky voľné.

Mala som čerstvo nakŕmené lievito madre 150g

a už som len pridala :

450g pšeničnej hladkej múky

300g vanilkové acidko

150g cukor

5g soli

60g zmäknutého masla

V acidku som rozmiešala LM a postupne pridala zbytok ostatných ingrediencií. Keď to bolo takmer spolu zamiesené odobrala som 3x 350g do misiek.

Jedno som už domiesila ručne, aby sa mi nelepilo na ruky a misu.

Do druhého som pridala v miske zamiešanú meltu/Caro   2PL a 1PL cukru s troškou mlieka, aby bola kašička. A opäť vymiesiť, aby sa nelepilo cesto. Pridala som ešte asi za hrsť múky.

Do tretieho rovnako pripravená kašička – 20g kakaa , 2PL cukru a trošku mlieka . Opäť som pridávala muku aby sa mi cesto nelepilo.

Takto zamiesene cestá pod fóliou v miskách odpočívali celú noc v chladničke a ešte dve hodiny ráno na linke.  Potom som každé rozvaľkala do kruhu, mierne potrela vodou aby sa lepšie spojili a ešte zľahka prevaľkala.

Vykrojila som trojuholníky

a stočila do rohlíkov

a dala na plech podkysnúť na 2 hodiny kým sme pásli kozy.

Rúra vyhriata na 200st a piekli sa cca 16-18min , pred pečením potreté vajíčkom.

Nechať vychladnúť na mriežke.

5 komentárov k “Trojfarebné acidko-madrelíky”

  1. Vyskúšala som tento recept. Rožteky pekne nakysli ale po upečení ostali strašne tvrdé. Prečo? Čo sa mohli stať? Ďakujem za odpoveď

Napísať odpoveď pre Zuzana Dolinková Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *