Tak tak sezónna zelenina a ovocie to sa proste teraz žiada využívať v plnej krásnej paráde. Použitie nastrúhanej tekvice do cesta na chlieb spôsobí vo výsledku vláčnu jemnú striedku a žlto-oranžový nádych chlebíka.
Rada dávam do cesta na chlebík kadečo , rada skúšam experimentujem ale teda pridať postrúhanú tekvicu nie je nič výnimočné, ale je to úplne skvelé až žiadúce. Ak sa chlebík podari, tak ten výsledok stojí zato.
Rozkvas : (mne stačí na rozkvas 6hodín)
20g ražný kvások
50g ražná hladká múka
50g voda
Najskôr som urobila autolýzu – len múka a tekutina, nechala po zamiesení 60min oddychovať – autolyzovať.
100g acidofilné mlieko
270g voda
100g hladká špaldová múka
150g hladká ražná múka
300g hladká pšeničná múka
(ak nemáte špaldu, dáte 400g pšeničnej hladkej)
Po autolýze pridáte rozkvas a poriadne vymiesite a spracujete cesto
potom pridáte nastrúhanú tekvicu (asi za 4PL) a na záver až 12g soli.
Cesto som 2x preložila a potom dala na nočný wellness do chladničky . Ráno som cesto vybrala, nechala hodinu na linke ohriať a následne stočila do ošatky.
V nej pobudlo cesto 100min keďže z chladničky bolo cesto ešte studené potrebovalo dlhší čas v ošatke.
Narezať chlebík to ja mám rada a páči sa mi to
A dať piecť do remosky na 45min a po upečení nechať vychladnúť na mriežke
Striedka krásna vláčna mäkká farebná . Som spokojná .
Zdravím Vás, Zuzka. Skúšala som tento tekvicovy chlebík, vyšiel výborne. Len cesto sa mi zdalo trochu redsie, horšie sa mi s ním pracovalo, musela som viac podsypavat múkou. Piekla som v janskej mise, rozkrojili sme ho ešte nebol úplne vychladnutý, ale presne tak ako píšete- strieda v lacná, mäkká, farebná. Vďaka za tip. Prajem veľa ďalších nápadov👍🤗
Mohla by som sa opýtať chc si založiť LM podľa vášho receptu môžem.miesto hladkej pšeničnej …použiť špaldovú hladkú ..💛vďaka
Ano