Tekvicovo-kokosové mafíny (hrnčekový rcp)

Očakávali sme návštevu so 4 deťmi a aby bolo dačo fajne na stole tak mafiny pre toľko deti a plus mojich 5, je to skvelá voľba . Tekvice je v záhrade kopec a vlastne som len ju nahradila miesto jablka. Mafiny sú úžasne vláčne jemné a chutné.

Z tohto množstva vyjde 18-20ks. Záleží koľko nalejete do košíčkov cesta . Ja mám rada keď sú vysoké takže dávam cesto do 2/3. A teda potrebovať budete najskôr hrnček 2,5-3dcl :

2  vajíčka (12 prepeličích) 

1 hrnček práškového cukru 

1 bal vanilkový cukor

štipka soli 

1,5 hrnčeka mlieka 

3/4 hrnčeka oleja 

1,5 hrnčeka kokosu

2 hrnčeky polohrubej múky 

1kl škorice alebo perníkového korenia 

1 hrnček najemno postrúhanej tekvice alebo cukiny alebo jabĺčka 

2kl kypriaceho prášku

Postup je veľmi jednoduchý. Môžete dať všetko do jednej misy naraz zmixovať a piecť. No ja zvyknem najskôr vajíčka s cukrom a soľou a zmixujem do peny

potom pridám mlieko a o chvíľku olej

následne postupne pridávam na striedačku kokos a múku, už v nej zmiešaný kypriaci prášok  a nakoniec škoricu alebo perníkové korenie.

Podľa toho čo mám to dám.  Tekvicu cukinu jabľčko …

Medzitým zapnúť rúru a vyhriať na 200st , naliať cesto do papierových košíčkov

a po vložení do rúry znížiť teplotu na 180st a piecť (ja presne nemeriam čas vidím kedy sú už pekne dvihnuté a skúšam špáratkom, ak je suché, je mafín hotový.) ale teda minimálne 18-22min tam určite budú sa piecť.

V tento deň som piekla ešte aj lekvarové mašličky a jednoduché pagáčiky.

A keď už bola nedeľa ku večeru sme sa boli ešte prejsť. Okolie u nás na Záhorí je nádherné a hoci nie vždy sa mi podarí si “sadnúť” dnes bola chvíľku aj pohoda v hamake.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *