Šúľance

  1. Ostali nám zemiačky varené. Premýšľala som či krokety alebo šúľance. A deti zahlasovali za ne. A s opraženou sladkou strúhankou alebo s makom či kakaom. Tak ich máme radi. A je to raz dva.

500g uvarených zemiakov

2 celé vajíčka (ja som dala 10 prepeličích)

štipka soli

200g polohrubej múky

 

Uvarené zemiačky popučiť alebo postrúhať na najmenšom strúhadle.

TIP: ak máte málo zemiakov, vložte dva v šupke do mikrovlnky len tak samotné na tanier na 5min . V polovici ich otočíte. Uvaria sa.

Pridáte vajíčka a soľ

Postupne primiešavajte múku.

Ked sa všetko spoji, preložiť cesto na dosku , dobre podsypte múkou a spracujete si  valček .

Pokrajate na menšie a menšie časti

Urobite šúľance, stále si ich mierne pomúčiť treba a zatiaľ si dajte variť vodu mierne osolenú. Vkladáte ich do vriacej vody

Hotove sú keď vyplávajú hore . Prekladáte ich do misy už s roztopeným maslom.

Opražená strúhanka :

na panvicu si dáte 2 polievkové lyžice masla ,

keď sa rozpustí (pozor rýchlo začne tmavnúť a pripáli sa) prisypete strúhanku cca 200g a miešate aby neprihorela odspodu

a nakoniec keď už vidíte že tmavne tak pridáte cca 50g práškového cukru a hotovo .

Dobru chuť.

 

 

2 Replies to “Šúľance”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *