Mám rada sóju. Myslím si, že ak sa dobre pripravi niekto ani nezistí, že je to sója. Alebo je to len u mňa tak, lebo ju rada pripravujem, ale aj deťom chuti. A je to aj rýchla príprava.
Potrebujeme na fašírky:
sójový granulát – 1 balenie
1 vajíčko
1 cottage cheese
5PL strúhanky
Soľ, mleté čierne korenie, majoránka – všetko podľa chuti
Na obalenie strúhanka a na vyprážanie olej.
Na šalát – činska kapusta, cherry paradajky, uhorka, jabĺčka, konzerva cíceru, mrkva , šťava z polovice citrona, pár kvapiek olivového oleja
Sójový granulát vysypať do vriacej osolenej vody a variť 10min. Po uvarení scediť. ( Ja vývar zo sóje použijem do chleba alebo pečiva, rovnako to robím aj keď zlievam uvarené zemiaky. ) Nechať odkvapkať v šírku a vychladnúť. Potom preložiť do misy, pridať všetko ostatné a premiešať dobre aby sa všetko prepojilo. Ostane z toho „lepkavý maglajz“ . Lyžicou si odoberať po kúskoch a urobiť fašírku.
Obaliť v strúhanke a vyprážať na oleji. Do šalátu všetko pokrájať a poliať citrónovou šťavou. Deti mali k tomu ešte aj varené zemiačky.