Plnené rohliky

Plnené rohliky sú skvelé na výlet, či deťom na desiatu alebo len tak na večeru. A keď sa ešte upraví tvar tak sú lahodné aj pre oko. Sú z droždia takže príprava jednoduchá a rýchla.

Recept je veľmi jednoduchý :

250g pšeničnej hladkej múky

250g polohrubej múky

280-300g mlieka

4g sušeného droždia

4PL oleja

1kl cukru

1kl soli

Všetko spolu zamiesiť a nechať hodinu vykysnúť zakryté fóliou na teplom mieste.

Alebo celú noc v chladničke hore (je tam teplejšie ako dole) .

Po vykysnutí odvážiť cca 70g kúsky a nechať 10min podkysnúť.

Rozvalkať ovál a položiť šunku a syr

Stočiť do rohlika či iného tvaru a na plechu nechať znovu podkysnúť kým sa rúra vyhreje cca 20min.

Potrieť vajíčkom a piecť na 230st asi 12min

Po upečení nechať vychladnúť na mriežke .

 

2 komentáre k “Plnené rohliky”

  1. Dobrý deň, Zuzka, ďakujem za super recepty s droždím. Žijem v Nemecku a tu je bohužiaľ pšeničná múka len hladká. Polohrubú aj hrubú si nosím zo Sk, ale zásoby sa minuli a momentálne na SK nemôžeme ísť. Myslíte, že môžem v tomto recepte použiť len hladkú múku? Ďakujem a prajem príjemné Veľkonočné sviatky 🙂 Marcela

Napísať odpoveď pre Marcela Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *