Plnené rohliky sú skvelé na výlet, či deťom na desiatu alebo len tak na večeru. A keď sa ešte upraví tvar tak sú lahodné aj pre oko. Sú z droždia takže príprava jednoduchá a rýchla.
Recept je veľmi jednoduchý :
250g pšeničnej hladkej múky
250g polohrubej múky
280-300g mlieka
4g sušeného droždia
4PL oleja
1kl cukru
1kl soli
Všetko spolu zamiesiť a nechať hodinu vykysnúť zakryté fóliou na teplom mieste.
Alebo celú noc v chladničke hore (je tam teplejšie ako dole) .
Po vykysnutí odvážiť cca 70g kúsky a nechať 10min podkysnúť.
Rozvalkať ovál a položiť šunku a syr
Stočiť do rohlika či iného tvaru a na plechu nechať znovu podkysnúť kým sa rúra vyhreje cca 20min.
Potrieť vajíčkom a piecť na 230st asi 12min
Po upečení nechať vychladnúť na mriežke .
Dobrý deň, Zuzka, ďakujem za super recepty s droždím. Žijem v Nemecku a tu je bohužiaľ pšeničná múka len hladká. Polohrubú aj hrubú si nosím zo Sk, ale zásoby sa minuli a momentálne na SK nemôžeme ísť. Myslíte, že môžem v tomto recepte použiť len hladkú múku? Ďakujem a prajem príjemné Veľkonočné sviatky 🙂 Marcela
Dobrý deň jasne môžete len hladkú dať spokojne