Ovocný krémeš

Pôvodne som poznala tento recept pod názvom juhoslovanský krémeš. A neviem či toto nie je kombinácia aj dvoch troch receptov “falošný” a “juhoslovanský” či “ovocný” alebo má každý len iný názov. Základ je lístkového cesto , ovocie a krém. Pridala som aj piškótky.

Tak ešte raz čo je potreba :

lístkové cesto (balená kocka alebo 2ks už vyvaľkaný vo fólii) 

1l mlieka 

2ks puding vanilkový 

3 vajíčka 

6PL cukru do pudingu

okrúhle  piškótky 

broskyne zavárané

Pred podávaním treba počítať s tým, že hotový krémeš ešte musí stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny.

Príprava a postup : lístkové cesto vyvaľkať na dva pláty a popichat vidličkou a upiecť na 190st cca 8-10min na druhej strane plechu

Kým budú upečené pláty chladnúť tak do jedného litra mlieka rozmiešať dva pudingy a cukor a 3 žĺtka. Uvariť hustý puding

Do ešte horúceho pudingu zamiešať vyšlahaný sneh z troch bielkov

Na spodný plát cesta naniesť tenkú vrstvu krému a piškótky

na ne poukladať na tenko nakrájané broskyne

zaliať všetkým krémom a poukladať navrch už vopred nakrájaný druhý plát

Nechat v chladničke stuhnúť aspoň 3 hodiny

Je to tak skvelé svieže

 

One Reply to “Ovocný krémeš”

  1. Ahoj Zuzi,ja poznám tento koláčik trošku v inej podobe,bez predpekania cesta. Je tiež veĺmi dobrý,menej pracný ,ale už to nie je ako krémeš😍
    Nám veĺmi chutí. Pekný deň
    Rita

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *