Pôvodne som poznala tento recept pod názvom juhoslovanský krémeš. A neviem či toto nie je kombinácia aj dvoch troch receptov “falošný” a “juhoslovanský” či “ovocný” alebo má každý len iný názov. Základ je lístkového cesto , ovocie a krém. Pridala som aj piškótky.
Tak ešte raz čo je potreba :
lístkové cesto (balená kocka alebo 2ks už vyvaľkaný vo fólii)
1l mlieka
2ks puding vanilkový
3 vajíčka
6PL cukru do pudingu
okrúhle piškótky
broskyne zavárané
Pred podávaním treba počítať s tým, že hotový krémeš ešte musí stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny.
Príprava a postup : lístkové cesto vyvaľkať na dva pláty a popichat vidličkou a upiecť na 190st cca 8-10min na druhej strane plechu
Kým budú upečené pláty chladnúť tak do jedného litra mlieka rozmiešať dva pudingy a cukor a 3 žĺtka. Uvariť hustý puding
Do ešte horúceho pudingu zamiešať vyšlahaný sneh z troch bielkov
Na spodný plát cesta naniesť tenkú vrstvu krému a piškótky
na ne poukladať na tenko nakrájané broskyne
zaliať všetkým krémom a poukladať navrch už vopred nakrájaný druhý plát
Nechat v chladničke stuhnúť aspoň 3 hodiny
Je to tak skvelé svieže
Ahoj Zuzi,ja poznám tento koláčik trošku v inej podobe,bez predpekania cesta. Je tiež veĺmi dobrý,menej pracný ,ale už to nie je ako krémeš😍
Nám veĺmi chutí. Pekný deň
Rita