Madrevance – Lievance z lievito madre

Lievito madre rovnako ako ražný kvások sú zázraky. Milujem pracovať s nimi. A skúmať, ktorá príprava je lepšia a čo chutí lepšie, či práve niečo pripravené z lievito madre alebo z kvásku. Každopádne práca s lievito madre je jednoduchšia na čas, keďže pri niektorých prípravách pokrmov netreba čakať toľko ako pri kvásku, kde treba robiť rozkvas alebo čakať na hotové cesto bez rozkvasu aj 12 hodín. Pri lievito madre je to takmer za 4 hodiny hotovo. Veľká výhoda. A takto rýchlo sa dajú pripraviť aj lievance.

Lievance z lievito madre alebo madrevance sa dajú pripraviť už aj pri zakladaní kváskovej mamy na asi 5-7 deň, ale len v prípade ak lievito pekne rastie, je silné.

Takže budete potrebovať

100g lievito madre

300ml vlažného  mlieka 

1 vajíčko

1 balenie vanilkový alebo škoricový cukor

2 PL kryštálový cukor 

štipka soli 

200-250g pšeničnej hladkej múky (zámerne je rozmedzie väčšie, každá múka saje inak, každý máme doma inú veľkosť vajíčka)

Cesto po zamiešaní necháte zakryté na linke 4-5 hodín. Bude potom samá bublinka a krásne bude voňať.

TIP  : Do cesta tesne pred použitím môžete nastrúhať jedno jabĺčko.

Lievance vyprážate/pečiete na panvici tak ako ste zvyknutí. Ochutiť či ozdobiť si môžete podľa vašej chuti a nálady.

 

4 Replies to “Madrevance – Lievance z lievito madre”

  1. Zuzka prosím Ta ak idem robit tieto lievance tak LM ktoré som odložila do chladničky(na 5den) mám predtým vybrat alebo rovno z chladničky dat ?? A všetko spolu zamiešať a nechať 5hodin postať áno?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *