Kváskové ovsenné srdiečka

Recept mám v kalendári od Janky Berkovej. Páčil sa mi, tak som to skúsila. Srdiečka chutia ako ovsenné cookies. Ale také ozaj zdravé cookies. Nabudúce do cesta pridám viac medu (zdalo sa mi málo sladké) a pridám buď kokos alebo mleté orechy či mandle alebo sušené ovocie. Myslím, že im to len dodá na výnimočnosti. Ale aj tieto klasické sa zjedli hneď.

Čo je na recepte úplne zaujímavé, že rozkvas pripravujete bez múky. Z ovsených vločiek. Je to perfektné. Funguje to.

Ja som ešte pridala naviac červené potravinárske farbivo do cesta.

Rozkvas :

  • 10g kvásku (dala som pšeničný, ale pokojne môžete aj ražný)
  • 110g vody
  • 90g ovsenných vločiek

Nechala som celú noc a bola som strašne zvedavá na výsledok a teda to bolo perfektné. Veď aha –

Ďalej k rozkvasu pridáte :

  • 90g zmäknutého masla
  • 100g celozrnnej pšeničnej múky
  • 60g hladkej pšeničnej alebo pohánkovej múky
  • 40g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1kl mletej škorice
  • červené potravinárske farbivo (6-8 kvapiek)

Všetko spolu zamiesiť, cesto sa po chviľke poddá a pekne sa scelí a oddeľuje od misy. Zakryjete fóliou alebo dáte do sáčku a necháte nakysnúť, kým neuvidíte, že začalo cesto po bokoch praskať.


Cesto dáte na dosku a ešte raz premiesite a rozvaľkáte na plát cca 0,5cm .

Vykrojíte srdiečka , ktoré dáte ešte na plech podkysnúť asi hodinu zakryté utierkou. Vyšlo mi asi 32 ks srdiečok.

Deti mi pomáhali tak neviem koľko cesta by sa mi ešte ušlo, ale bol naplnený jeden veľký plech.

Piekla som na 170st asi 30min.

 

 

 

 

2 komentáre k “Kváskové ovsenné srdiečka”

Napísať odpoveď pre Katarína Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *