Kváskové bagety

Kváskové bagety ešte u seba na blogu nemám. Tak prišiel rad aj na nich. O chvíľku keď moji 4 synovia sa dostanú do stavu “zjem čo vidím” budem miesto rohlikov piecť práve asi veľkosťou takéto bagety, aby mali na desiatu do školy.

Ako som napísala, že moji zbojníci zjedia čo uvidia, odvtedy sa usmievam . Veru bude to srandy kopec . Dovtedy, aby som sa ich naučila piecť aj od oka.  Nech sú tie najlepšie.

Rozkvas : (v lete mi stačili 4 hodiny)  20g kvásku

100g vody

100g celozrnnej ražnej múky

K rozkvasu potom pridať :

400g vody

100g CZ ražnej múky

250g pšeničnej hladkej múky

250g polohrubej múky

14g soli

S cestom sa pracovalo úžasne , bolo jemné a dobre “elastické” .

Je šialene horúco takže čas kysnutia po zamieseni bol necelých 90min . Aj to sa mi už zdalo veľa. Prekladala som 2x po 20min.  Cesto som preložila z misy, rozdelila na časti, každý kúsok mal cca 200g mierne som ich stočila na “buchtičky” zatiaľ trošku podkysli.

Rozvaľkala som dlhší ovál a stočila do bagety .

Vyšlo 7 kúskov akurát na jeden plech. Mierne som ich pred pečením posypala múkou.

Odpočívali ešte 60min zakryté pod utierkou a krásne sa zdvihli.

Piekli sa vo vyhriatej rúre na 250st cca 18min .

A takto krásne sa podarili

 

11 Replies to “Kváskové bagety”

  1. Zuzka prosim Vás ako by som mohla tieto bagetky urobiť z LM? A mohla by som múky zameniť za špaldovú polohrubú a špaldovú cz? Ďakujem za odpoveď.

  2. Fuuu spaldu len tak v celom recepte zameniť a ešte aj LM no to bude ťažké ak náhodou nemáte skúsenosť ako sa spalda správa úplne inak saje vodu a inak to celé kvasi zvlášť pri LM.
    Ale veď skúste … miesto kvasku dať 130g LM

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *