Kváskové bagety ešte u seba na blogu nemám. Tak prišiel rad aj na nich. O chvíľku keď moji 4 synovia sa dostanú do stavu “zjem čo vidím” budem miesto rohlikov piecť práve asi veľkosťou takéto bagety, aby mali na desiatu do školy.
Ako som napísala, že moji zbojníci zjedia čo uvidia, odvtedy sa usmievam . Veru bude to srandy kopec . Dovtedy, aby som sa ich naučila piecť aj od oka. Nech sú tie najlepšie.
Rozkvas : (v lete mi stačili 4 hodiny) 20g kvásku
100g vody
100g celozrnnej ražnej múky
K rozkvasu potom pridať :
400g vody
100g CZ ražnej múky
250g pšeničnej hladkej múky
250g polohrubej múky
14g soli
S cestom sa pracovalo úžasne , bolo jemné a dobre “elastické” .
Je šialene horúco takže čas kysnutia po zamieseni bol necelých 90min . Aj to sa mi už zdalo veľa. Prekladala som 2x po 20min. Cesto som preložila z misy, rozdelila na časti, každý kúsok mal cca 200g mierne som ich stočila na “buchtičky” zatiaľ trošku podkysli.
Rozvaľkala som dlhší ovál a stočila do bagety .
Vyšlo 7 kúskov akurát na jeden plech. Mierne som ich pred pečením posypala múkou.
Odpočívali ešte 60min zakryté pod utierkou a krásne sa zdvihli.
Piekli sa vo vyhriatej rúre na 250st cca 18min .
A takto krásne sa podarili
Dobrý,môžem vás kontaktovať?
Ak ste tak ešte neurobili tak smelo (mám denne veľa správ )
Da sa do rozkvasu aj receptu pouzit iba psenicnu muku? Ak ano aka gramaz? Dakujem
No použiť sa dá ale už to nebude tento recept ani výsledok takýto … čisto pšeničná muka urobí vo výsledku – sendvič alebo toast … a museli by ste upraviť pomer vody.
Dobry den prosim vas aky rozkvas ste pouzili razny alebo LM? Vdaka
Kvasok razny
Keby som chcela robit z polovicnej davky mam podla Vas aj rozkvas pripravit z polovicnej? Dakujem za odpoved
Ano ak z polovičnej tak všetko aj rozkvas polovicu
Zuzka prosim Vás ako by som mohla tieto bagetky urobiť z LM? A mohla by som múky zameniť za špaldovú polohrubú a špaldovú cz? Ďakujem za odpoveď.
Fuuu spaldu len tak v celom recepte zameniť a ešte aj LM no to bude ťažké ak náhodou nemáte skúsenosť ako sa spalda správa úplne inak saje vodu a inak to celé kvasi zvlášť pri LM.
Ale veď skúste … miesto kvasku dať 130g LM
Vyslo mi take tuhsie cesto, je to v poriadku? Taka tuhsia plastelina, prekladat sa da…tak cakam co z toho bude 🙂
Narezavali ste pred odpocinkom na 60’ alebo tesne pred pecenim?
Dobrý večer, prajem!
Piekli ste bez zapary? Ďakujem. Irena
Dakujem❤ za vyborny recept na bagety.Podarilo sa hnef na prvy krat a su vyborne…❣
Prajem Vam vela tvorivych napadov a vsetko dobre…😊
Ďakujem za výborný recept na bagety ,už som sa chcela poobzerať po nejakom. Už som ho vyskúšala, na prvý krát vyšiel celkom dobre.😄😄
Na prvy krát sa mi vydarili krásne len som ich zabudla pred pečenim narezať dovnutra každe pred rolovaním som posypala semienka ĺan slnečnicu a sézam boli vynikajúce ďakujem za recept
Dobrý deň,
ešte než začnem Váš skvelo vyzerajúci recept, chcem sa uistiť, či treba použiť kvások z rażnej celozrnnej alebo z chlebovej múky?