Kvásková focaccia

Čo je focaccia? Je to talianska chlebová placka.  Je to akoby pizza len trošku inak. Naše deti to majú radi. Je to príjemná zmena od klasickej pizze a hlavne tá chuť! Tá chuť!

Vyskúšala som viac receptov. Recept podľa Madly je bezkonkurenčne najlepší. Preto nebudem ani písať postup. Máte tu priamo link na jej blog. (Klikni tu)

V recepte má Madla napísané, že do cesta pridáva MD – motherdough. Ja som ho práve do tejto focaccie nedala. Občas mám v chladničke staré cesto. Vtedy ho dám takmer všade. Len ho nesmiem zabudnúť odobrať zo zamieseného cesta. Staré – odložené cesto sa uchováva v chladničke , alebo si ho môžete aj vyrobiť sami. používa sa asi na tretí deň a na šiesty deň keď len odpočíva a kysne v chladničke je najpoužitelnejšie a najlepšie. Dodáva cestu jemnosť vláčnosť.

Madla ma v recepte všetko popísane do detailov a je to overený skvelý a úžasný recept.  Odporúčam dodržať dlhú fermentáciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *