Kvásková ciabatta

Ciabatta a teda  kvásková bola ďalšia „úloha“ v mojom online kurze kváskovania. Niečo zaujímavé zo sveta a jasne aby to bolo kváskové, aby si osvojili aj takú šialene vysokú hydratáciu. Doma mi na ciabattu povedali :

„A kam si mám dať to maslo?!“

V lete si viem predstaviť ciabattu počas záhradnej párty, mať k tomu šalát a niečo grilované . Ale na raňajky kde máme radi džem a med a strúhaný syr to sa nedá. Teda hlavne deti.

A teda poďme na to, pripravte si veľa múky a trpezlivosti.

Rozkvas :

20g kvásku

100g vody

100g manitoba alebo hladká chlebová T650

Cesto :

340g voda

250g manitoba alebo hladká chlebová T650

150g  pšenična hladká múka 00

20g olivový olej

12g soľ

Rozkvas si už poznáte za koľko vám vyskočí do stavu „hotovo“.  Potom primiesiť všetko ostatné a v mise po zamiesení nechajte aj kysnúť. Stierkou môžete občas počas 2hodín preložiť.

Cesto potom vyklopte na dobre pomúčenú dosku a rozdeľte na polovicu.

Stočte/zložte do „obálky“ stlačte spoj a preložte na pomúčenú utierku znovu kysnúť.

Takto prikryté budú kysnúť 2hodiny.

Rozohrejte rúru na 250st a šup s nimi na horúci plech.

Piecť sa budú 13min na 250st a dopekať ešte 18min na 200st.  Čas je orientačný. Odspodu budú znieť duto.

13 komentárov k “Kvásková ciabatta”

    1. Prosím Vás nechať tie posledné dve hodiny len tak ako je na obrázku alebo treba ešte prekryť s utierkou?-no a treba aj vodou postriekať kým sa dá do trúby?ďakujem

  1. Mne veľmi naraaaaaaastli 😊 ale tiež kúsoček popraskali 🤔 skúšať budeme keď vychladnu😋 Ďakujem za recepty😊

  2. Dobrý deň, chcem sa opýtať, nie je tam tej vody veĺa ? Pouzila som také múky ako sú v recepte a mam to riedke, nedá sa to vobec prekladat, dakujem za odpoveď

  3. Děkuji předem za Váš názor:

    Nechat těsto kynout v pečící nádobě s nepřilnavým povrchem opatřeným slabou vrstvou oleje a po vykynutí těsta upéct.
    Tvar nádoby je přibližně shodný s tvarem běžného toustového chleba (čtvercový průřez).
    O kolik zvýšit délku pečení?

    Děkuji předem za odpověď

  4. Dobrý deň, môžem miesto Manitoby alebo hladkej chlebovej múky T650 použiť aj špaldovú hladkú múku 630? Ak áno, použiť jej rovnaké množstvo ako v recepte? Ďakujem za odpoveď.

Napísať odpoveď pre Bohuš Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *