Krst knihy „Upečeno s láskou“ v Brne. Bola som tam, bolo úžasne, perfektne. Mnohí doniesli niečo zo svojej kuchyne, ja som vtedy piekla kváskové zázvorové kolieska. Jedna skvelá dáma, šikovná a krásna žena priniesla práve tento chlieb. Bol kakaový s ďatlami a figami. A bol neopísateľne fenomenálne úžasný. Určite ho vyskúšajte.
Chlieb je kváskový , rozkvas z ražného kvásku aj s pridaním odloženého cesta z lievito madre. Pridala som klasické holandské kakao a vlašské orechy.
Pôvodne som chcela aj ďatle, ale nejakým zázrakom zmizli (nebudem na seba ukazovať prstom, mám ich rada a zjedla som ich skôr ako som vôbec zarobila na rozkvas).
Na rozkvas :
20g kvásku
80g špaldovej celozrnnej múky (môžete dať aj pšeničnú celozrnnú)
80g vody
Ja mám rozkvas hotový za maximále 5 hodín, no vy si silu svojho kvásku poznáte.
K rozkvasu do cesta pridáte
350g vody
400g pšeničnej hladkej múky 00
100g špaldovej celozrnnej múky
50g holandské kakao
50g cukor
8g soľ
100g madre
hrozienka, orechy, ďatle, figy … podľa chuti
Cesto po zamiesení odpočívalo v chladničke 30 hodín, na linke sa ohrialo 2 hodiny, po stočení do ošatky znovu v chladničke 28 hodín.
Je na vás ako máte čas a ako chcete, môžete po zamiesení prekladať 2 hodiny, stočiť do ošatky a o hodinu a pol cca piecť.
Ja som robila chlebík len z polovičnej dávky. Stačilo to.
Dobrý deň
Veľmi dlho kváskujem a Váš recept na tento Kakaový chlieb ma zaujal. Mam doma kvások, bezlepkový kvások a s Lievito Madre teraz experimentujem. Chcem sa teda opýtať, v tomto recepte sú použité teda aj kvások a ak Lievoto madre?
Do Kváskovania
Zuzka
Áno. Je použité oboje. Hlavný je kvások. LM je tam použité ako na zjemnenie striedky aby bola jemnejsia vlacnejsia …