Kakaový chlieb s orechami

Krst knihy „Upečeno s láskou“ v Brne. Bola som tam, bolo úžasne, perfektne.  Mnohí doniesli niečo zo svojej kuchyne, ja som vtedy piekla kváskové zázvorové kolieska. Jedna skvelá dáma, šikovná a krásna žena priniesla práve tento chlieb. Bol kakaový s ďatlami a figami. A bol neopísateľne fenomenálne úžasný.  Určite ho vyskúšajte.  

Chlieb je kváskový , rozkvas z ražného kvásku aj s pridaním odloženého cesta z lievito madre. Pridala som klasické holandské kakao a vlašské orechy.

Pôvodne som chcela aj ďatle, ale nejakým zázrakom zmizli (nebudem na seba ukazovať prstom, mám ich rada a zjedla som ich skôr ako som vôbec zarobila na rozkvas).

Na rozkvas :

20g kvásku 

80g špaldovej celozrnnej múky (môžete dať aj pšeničnú celozrnnú)

80g vody

Ja mám rozkvas hotový za maximále 5 hodín, no vy si silu svojho kvásku poznáte.

K rozkvasu do cesta pridáte

350g vody

400g pšeničnej hladkej múky 00

100g špaldovej celozrnnej múky

50g holandské kakao

50g cukor

8g soľ

100g madre

hrozienka, orechy, ďatle, figy … podľa chuti

Cesto po zamiesení odpočívalo v chladničke 30 hodín, na linke sa ohrialo 2 hodiny, po stočení do ošatky znovu v chladničke 28 hodín.

Je na vás ako máte čas a ako chcete, môžete po zamiesení prekladať 2 hodiny, stočiť do ošatky a o hodinu a pol cca piecť.

Ja som robila chlebík len z polovičnej dávky. Stačilo to.

 

 

 

2 komentáre k “Kakaový chlieb s orechami”

  1. Dobrý deň
    Veľmi dlho kváskujem a Váš recept na tento Kakaový chlieb ma zaujal. Mam doma kvások, bezlepkový kvások a s Lievito Madre teraz experimentujem. Chcem sa teda opýtať, v tomto recepte sú použité teda aj kvások a ak Lievoto madre?
    Do Kváskovania
    Zuzka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *