Jahodové piškóty s lievito madre

Jeden deň som šla na trh kúpiť ovocie. Tak som sa vrátila s priesadami a s formičkou na piškóty. Odvtedy som premýšľala nad receptom. Prešlo pár dní. Prišli jahody na džem. Pár ostalo v miske. A zrazu to bolo. A tu je ružový voňavý piškótkový výsledok.

Vlastne ani sama neviem ako to celé prebehlo.  a odrazu bolo zamiesené cesto. Mala som predstavu čo tam pôjde aj ako má konzistencia cesta vyzerať.  To proste išlo samo od ruky

Budete potrebovať :

100g lievito madre 

100g cukor 

1 vajíčko 

300g hladká múka 

100g maslo 

5 čerstvých jahôdiek 

Postup veľmi jednoduchý akoby ste miesili cesto na klasické maslové cesto všetko spolu.

Miesiť nie dlho, lebo maslo trením a teplotou rúk príliš mäkne. Zamiesené máte cesto príliš mäkké? Odložte ho na chvíľu do chladničky, za normálnych okolnosti stačí ho nechať 30 min odležať na kuchynskej linke. Potom cesto rozvaľkať na hrúbku 1 cm valčekom

a môžete vykrajovať ľubovoľný tvar,  ja som si zvolila tvar piškóty.

Vykrojené piškóty som poukladala na plech a v podstate išli hneď do rúry, cesto dlhšie nekyslo.

V rúre sa piekli na 180° asi 13 až 15 min.

Piškóty chladli na mriežke, časť dostala príchuť čokolády

určite ich budem robiť častejšie s akoukoľvek príchuťou či plnkou.

3 komentáre k “Jahodové piškóty s lievito madre”

  1. Zuzka, ďakujem za všetky recepty. Každý je skvelý.
    Prosím Vás pekne a niaky receptik na vianocku by ste nemala? Veľmi pekne ďakujem a nech sa Vam aj celej rodinke darí 💗

Napísať odpoveď pre Zuzana Dolinková Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *