Jahodova bublanina z prepeličích vajíčok

Teda keď už je ta sezóna jahôd na vrchole tak bublanina je asi v každej domácnosti upečená. Veď je to raz dva všetko do jednej misy zamiešať a upiecť . Hotovo za 44min.

Dvaja zbojníci ešte spali , v rúre sa piekli kváskové bagety a keď už bolo v kuchyni cez 30st využila som zapnutú rúru , dve ruky voľné a upiekla som bublaninu. Žiaden mixér nie je potrebný, úplne stačí šľahacia metlička a o chvíľku je to hotovo.

Potrebujete veľkú misu a do nej postupne pridávate :

25 prepeličích vajec (alebo 5 slepačích)

80g práškový cukor a 1 vanilkový cukor

300ml mlieka , u nás mliečko kozie

200ml oleja

1bal kypriaci prášok

Všetko spolu prvý krát zľahka premiešať

potom si umyť a nakrájať Jahody

štipka soli

500g polohrubej múky

V tejto postupnosti všetko spolu zamiešať mierne s metličkou prešlahať a múku vysypávať postupne .  Cesto bude jemné bez hrudiek.

Vyliať na plech a poukladať nakrájané jahôdky

dať piecť na 180st približne 33min. Či je hotovo skúšam špáratkom. Ak sa naň nič neprilepi a ostane suché tak je koláčik hotový.

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *