Teda keď už je ta sezóna jahôd na vrchole tak bublanina je asi v každej domácnosti upečená. Veď je to raz dva všetko do jednej misy zamiešať a upiecť . Hotovo za 44min.
Dvaja zbojníci ešte spali , v rúre sa piekli kváskové bagety a keď už bolo v kuchyni cez 30st využila som zapnutú rúru , dve ruky voľné a upiekla som bublaninu. Žiaden mixér nie je potrebný, úplne stačí šľahacia metlička a o chvíľku je to hotovo.
Potrebujete veľkú misu a do nej postupne pridávate :
25 prepeličích vajec (alebo 5 slepačích)
80g práškový cukor a 1 vanilkový cukor
300ml mlieka , u nás mliečko kozie
200ml oleja
1bal kypriaci prášok
Všetko spolu prvý krát zľahka premiešať
potom si umyť a nakrájať Jahody
štipka soli
500g polohrubej múky
V tejto postupnosti všetko spolu zamiešať mierne s metličkou prešlahať a múku vysypávať postupne . Cesto bude jemné bez hrudiek.
Vyliať na plech a poukladať nakrájané jahôdky
dať piecť na 180st približne 33min. Či je hotovo skúšam špáratkom. Ak sa naň nič neprilepi a ostane suché tak je koláčik hotový.