Cukinové pagáče

Robím ich často . Zemiakové, smotanové, oškvarkové, syrové … a dnes znovu prišiel rad na cukinu. Budem sa opakovať , no deti ich majú radi. A keď chceme ísť niekam na výlet je to skvelá desiata . Za prvou zákrutou už pýtajú papať. Nech už mám čokoľvek so sebou …

Recept je verzia z droždia . Často mi píšete, že nemáte kvasok ani LM (lievito madre) , tak teda smelo sa pustime do receptu …

Potrebovat budete :

330g  vlažného mlieka 

300g pšeničnej polohrubej múky

250g pšeničnej hladkej múky

100ml oleja 

2 vajíčka 

1kl soli 

1kl cukru 

7g sušeného droždia (alebo 20g čerstvého droždia) 

100g nastrúhanej cukety

Postup :

Hneď ako prvé najlepšie očistiť a postrúhať cukinu , nechať odstať a vyžmýkať vodu, ktorú pustila

Do misy v ktorej budete miesiť cesto preosiať obe múky (cesto je ešte nadýchanejšie) pridať cukor a droždie zaliať vlažným mliekom a zľahka napovrch premiešať aby sa vytvorila jemná kašička a nechať odstať 15 min. Potom pridať postupne olej soľ vajíčka a vypracovať hladké cesto , je velmi vláčne

Zakryť a nechať kysnúť 45-60min . Vyvaľkať na doske na hrúbku 2cm ,

posypať cukinou , mierne pomedzi prsty osolíť

Zlozit ako obálku a ešte raz prevalkať a nechať podkysnúť 15min .

vykrojit pagáče podľa toho akú veľkosť máte  radšej , preložiť na plech. V tejto chvíli môžete zapnúť rúru na 200st . Pagáče ovajíčkovať a posypať sézamom alebo syrom alebo čo mate radi alebo aj ničím .

Piecť vo vyhriatej rúre na 200st cca 18min

Pagáče zbalené na cestu a môžeme ísť na výlet

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *