Robím ich často . Zemiakové, smotanové, oškvarkové, syrové … a dnes znovu prišiel rad na cukinu. Budem sa opakovať , no deti ich majú radi. A keď chceme ísť niekam na výlet je to skvelá desiata . Za prvou zákrutou už pýtajú papať. Nech už mám čokoľvek so sebou …
Recept je verzia z droždia . Často mi píšete, že nemáte kvasok ani LM (lievito madre) , tak teda smelo sa pustime do receptu …
Potrebovat budete :
330g vlažného mlieka
300g pšeničnej polohrubej múky
250g pšeničnej hladkej múky
100ml oleja
2 vajíčka
1kl soli
1kl cukru
7g sušeného droždia (alebo 20g čerstvého droždia)
100g nastrúhanej cukety
Postup :
Hneď ako prvé najlepšie očistiť a postrúhať cukinu , nechať odstať a vyžmýkať vodu, ktorú pustila
Do misy v ktorej budete miesiť cesto preosiať obe múky (cesto je ešte nadýchanejšie) pridať cukor a droždie zaliať vlažným mliekom a zľahka napovrch premiešať aby sa vytvorila jemná kašička a nechať odstať 15 min. Potom pridať postupne olej soľ vajíčka a vypracovať hladké cesto , je velmi vláčne
Zakryť a nechať kysnúť 45-60min . Vyvaľkať na doske na hrúbku 2cm ,
posypať cukinou , mierne pomedzi prsty osolíť
Zlozit ako obálku a ešte raz prevalkať a nechať podkysnúť 15min .
vykrojit pagáče podľa toho akú veľkosť máte radšej , preložiť na plech. V tejto chvíli môžete zapnúť rúru na 200st . Pagáče ovajíčkovať a posypať sézamom alebo syrom alebo čo mate radi alebo aj ničím .
Piecť vo vyhriatej rúre na 200st cca 18min
Pagáče zbalené na cestu a môžeme ísť na výlet
Mohli by oagace kysnut cez noc?
Jasne každé cesto môže kysnut – fermentovat dlho a pomaly v chlade .
Sú vynikajúce .