Deti si sami povedali čo by radi mali. A tak som im s láskou spravila a aj úsmev vyčarila. Kým sa z kostola vrátili cookies ich na stole čakali.
Rýchly recept i jednoduchý taký, že ho zvládnu urobiť aj deti. Stačí jedna miska a na zamiesenie stierka alebo ruka. Lievito madre môžete použiť čo vám zostane navyše pri kŕmení či pri pečeni .
Tak si pripravte 3dcl hrnček
nakŕmené LM 100g
1 hrnček kokosu
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček ovsenných vločiek
120g zmäknutého masla
Štipka soli
5 PL medu
Do misy dáme zmäknuté maslo a med. Stierkou premiešate akoby ste robili medovú nátierku.
Pridáte štipku soli , lievito madre
a nakoniec kokos, vločky a múku.
Premiešate ostane vám hrudková drolivá zmes.
Vďaka maslu a LM sa však po spracovaní v dlani všetko pekne spoji a urobíte guľku vo veľkosti ping-pongovej loptičky.
Poukladáte na plech a mierne stlačíte . Necháte odpočívať cca 30-45min. Medzitým si vyhrejete rúru na 170st .
Pečiete dozlatista cca 13min. Po upečení sú mäkké a môžete nechať na plechu dôjsť . Po vychladnutí dať do uzavretej nádoby.
Sú ozaj veľmi chutné a bez použitia sódy či kypriaceho prášku. Update sa dá urobiť s čokoládou, s ovocím sušeným či s orieškami . Určite ich čoskoro urobíme zase.
Výborne sú👌 milujem kokos😊
Chcem sa spytat,po upeceni boli super,ale potom velmi stvrdli,je to normálne?
tak treba dať do nádoby a zavrieť
To som spravila po upeceni,aj tak sú tvrdé ale už ich ostalo len par😊 tak nevadi.
Prosím Vás, lievito madre krmíte v jakém poměru? Já mám totiž 2:1 mouka:voda a je to dost tuhá kulička. Když ho pak krmím, abych z něj pekla, zase dávám tento poměr. Když koukám na ten Váš, je to dost řídká směs. Tak si říkám, že jsem tu práci s lievito pochopila asi špatně?
LM krmim v pomere 1: 0,5 : 1 to znamená
koľko mám madre toľko dám muky a o polovicu menej vody.
100g LM 100g muky 50g vody
Ak môžem poradiť: ja vždy pred pečením ručným hnetačom vymiešam LM v pomere s vodou a múkou 1:1:1, lepšie sa s ním potom pracuje. Môžete, ale niekedy ani nemusíte, ubrať o tú trochu vody z celkového množstva tekutín. Samozrejme pre uchovanie LM do ďalšieho pečenia zachovávam pomer 1:0,5:1. Ale tiež najprv tuhé LM rozmiešam mixérom v pomere 1:0,5:0,5 a potom ručne domiesim so zvyškom múky na tuhú guličku.
Prosim vas, dali by sa tieto susienky robit z RK? ak ano, kolko by ho bolo treba pridat, 1PL? Dakujem