Cookies ovsenno-kokosové s lievito madre

Deti si sami povedali čo by radi mali. A tak som im s láskou spravila a aj úsmev vyčarila. Kým sa z kostola vrátili cookies ich na stole čakali.

Rýchly recept i jednoduchý taký, že ho zvládnu urobiť aj deti. Stačí jedna miska a na zamiesenie stierka alebo ruka.  Lievito madre môžete použiť čo vám zostane navyše pri kŕmení či pri pečeni .

Tak si pripravte 3dcl hrnček

nakŕmené LM 100g 

1 hrnček kokosu 

1 hrnček hladkej múky

1 hrnček ovsenných vločiek 

120g zmäknutého masla 

Štipka soli

5 PL medu 

Do misy dáme zmäknuté maslo a med. Stierkou premiešate akoby ste robili medovú nátierku.

Pridáte štipku soli , lievito madre

a nakoniec kokos, vločky a múku.

Premiešate ostane vám hrudková drolivá zmes.

Vďaka maslu a LM sa však po spracovaní v dlani všetko pekne spoji a urobíte guľku vo veľkosti ping-pongovej loptičky.

Poukladáte na plech a mierne stlačíte . Necháte odpočívať cca 30-45min. Medzitým si vyhrejete rúru na 170st .

Pečiete dozlatista cca 13min. Po upečení sú mäkké a môžete nechať na plechu dôjsť . Po vychladnutí dať do uzavretej nádoby.

Sú ozaj veľmi chutné a bez použitia sódy či kypriaceho prášku. Update sa dá urobiť s čokoládou, s ovocím sušeným či s orieškami . Určite ich čoskoro urobíme zase.

8 komentárov k “Cookies ovsenno-kokosové s lievito madre”

  1. Prosím Vás, lievito madre krmíte v jakém poměru? Já mám totiž 2:1 mouka:voda a je to dost tuhá kulička. Když ho pak krmím, abych z něj pekla, zase dávám tento poměr. Když koukám na ten Váš, je to dost řídká směs. Tak si říkám, že jsem tu práci s lievito pochopila asi špatně?

    1. Ak môžem poradiť: ja vždy pred pečením ručným hnetačom vymiešam LM v pomere s vodou a múkou 1:1:1, lepšie sa s ním potom pracuje. Môžete, ale niekedy ani nemusíte, ubrať o tú trochu vody z celkového množstva tekutín. Samozrejme pre uchovanie LM do ďalšieho pečenia zachovávam pomer 1:0,5:1. Ale tiež najprv tuhé LM rozmiešam mixérom v pomere 1:0,5:0,5 a potom ručne domiesim so zvyškom múky na tuhú guličku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *