Chlieb z droždia

Chlieb alebo skôr niečo ako sendvič z deoždia. Je to ako biely chorvátsky chlieb . Rýchlo hotový a chutný .

Práve v tomto obdobi sa tento recept veľmi hodi. Verím , že to mnohým pomôže .

Potrebujete :

400g pšeničnej hladkej múky

200g vlažnej vody 

50ml oleja 

10g soli 

10g cukru 

1bal (7g) sušené droždie alebo 20g (1/2) čerstvého

 

Do misy vysypete múku, v strede urobíte jamku , prisypete droždie a cukor a zalejete vlažnou vodou. Zamiešajte lyžičkou a vytvorte kašičku. Nechajte droždie pracovať 15min.

Potom pridajte soľ a olej a vypracujete hladké cesto , ktoré sa nelepí na stenu misy. Zakryté odložte a nechať aspoň 45-60min kysnúť.

Potom preložte cesto na dosku a vytvaruje bochník. Preložte na plech alebo do formy . Znovu nechajte podkysnúť aspoň 20-30min.

Môžete narezať , postriekajte vodou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 230st po dobu 15min , potom znížte teplotu na 200st a dopiect ešte cca 20-25min. Nechať na mriežke vychladnúť .

 

9 komentárov k “Chlieb z droždia”

  1. Dobrý deň pani Zuzka. Skúšala som včera piecť chlebík z droždia, podľa vášho receptu a je výborný. Chcem sa však opýtať, či sa dá hladká múka nahradiť inou, napr. špaldovou? A ak, či sa recept nejak upravuje? Ďakujem veľmi pekne. Š pozdravom Katarína

  2. Dobrý deň, dnes som piekla Váš chlebík, všetko bolo super kým som chlebík nenarezala. Bol krásne vykysnutý a hneď po prvom záreze spľasol a už ostal taký. Kde som urobila chybu?

  3. Recept je super! Konečne sa mi podaril chutný a jemný chlebík. Ešte sa naučiť urobiť také pekné zárezy a bude to na 1*. Ďakujem a všetkým odporúčam.

  4. Chlebík je chuťovo výborný , už som skúšala dva krát a vždy sa mi podaril , dooonca pri polohrubej múke mi ešte viac narástol , inakšia chuť ale aj tak bol výborný . Ešte sa naucit zárezy a bude na jednotku

  5. Dobrý deň chcem sa spýtať keď už bude ten chlebík upeceny musím či nemusím urobiť ten zárez môžem to aj bez toho zárezu urobiť

Napísať odpoveď pre Zuzana Dolinková Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *