Chlieb z droždia

Chlieb alebo skôr niečo ako sendvič z deoždia. Je to ako biely chorvátsky chlieb . Rýchlo hotový a chutný .

Práve v tomto obdobi sa tento recept veľmi hodi. Verím , že to mnohým pomôže .

Potrebujete :

400g pšeničnej hladkej múky

200g vlažnej vody 

50ml oleja 

10g soli 

10g cukru 

1bal (7g) sušené droždie alebo 20g (1/2) čerstvého

 

Do misy vysypete múku, v strede urobíte jamku , prisypete droždie a cukor a zalejete vlažnou vodou. Zamiešajte lyžičkou a vytvorte kašičku. Nechajte droždie pracovať 15min.

Potom pridajte soľ a olej a vypracujete hladké cesto , ktoré sa nelepí na stenu misy. Zakryté odložte a nechať aspoň 45-60min kysnúť.

Potom preložte cesto na dosku a vytvaruje bochník. Preložte na plech alebo do formy . Znovu nechajte podkysnúť aspoň 20-30min.

Môžete narezať , postriekajte vodou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 230st po dobu 15min , potom znížte teplotu na 200st a dopiect ešte cca 20-25min. Nechať na mriežke vychladnúť .

 

5 Replies to “Chlieb z droždia”

  1. Dobrý deň pani Zuzka. Skúšala som včera piecť chlebík z droždia, podľa vášho receptu a je výborný. Chcem sa však opýtať, či sa dá hladká múka nahradiť inou, napr. špaldovou? A ak, či sa recept nejak upravuje? Ďakujem veľmi pekne. Š pozdravom Katarína

  2. Dobrý deň, dnes som piekla Váš chlebík, všetko bolo super kým som chlebík nenarezala. Bol krásne vykysnutý a hneď po prvom záreze spľasol a už ostal taký. Kde som urobila chybu?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *