Chlieb alebo skôr niečo ako sendvič z deoždia. Je to ako biely chorvátsky chlieb . Rýchlo hotový a chutný .
Práve v tomto obdobi sa tento recept veľmi hodi. Verím , že to mnohým pomôže .
Potrebujete :
400g pšeničnej hladkej múky
200g vlažnej vody
50ml oleja
10g soli
10g cukru
1bal (7g) sušené droždie alebo 20g (1/2) čerstvého
Do misy vysypete múku, v strede urobíte jamku , prisypete droždie a cukor a zalejete vlažnou vodou. Zamiešajte lyžičkou a vytvorte kašičku. Nechajte droždie pracovať 15min.
Potom pridajte soľ a olej a vypracujete hladké cesto , ktoré sa nelepí na stenu misy. Zakryté odložte a nechať aspoň 45-60min kysnúť.
Potom preložte cesto na dosku a vytvaruje bochník. Preložte na plech alebo do formy . Znovu nechajte podkysnúť aspoň 20-30min.
Môžete narezať , postriekajte vodou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 230st po dobu 15min , potom znížte teplotu na 200st a dopiect ešte cca 20-25min. Nechať na mriežke vychladnúť .
Dobrý deň pani Zuzka. Skúšala som včera piecť chlebík z droždia, podľa vášho receptu a je výborný. Chcem sa však opýtať, či sa dá hladká múka nahradiť inou, napr. špaldovou? A ak, či sa recept nejak upravuje? Ďakujem veľmi pekne. Š pozdravom Katarína
Dobrý deň, dnes som piekla Váš chlebík, všetko bolo super kým som chlebík nenarezala. Bol krásne vykysnutý a hneď po prvom záreze spľasol a už ostal taký. Kde som urobila chybu?
Prekysnuty bol
ja na dcérinu radu pridávam 1 varený postrúhany zemiak, som sama a takto mi vydrží aj 4 dni
Zdravim.
Pri elektrickej rúre to ako funguje?
Recept je super! Konečne sa mi podaril chutný a jemný chlebík. Ešte sa naučiť urobiť také pekné zárezy a bude to na 1*. Ďakujem a všetkým odporúčam.
Chlebík je chuťovo výborný , už som skúšala dva krát a vždy sa mi podaril , dooonca pri polohrubej múke mi ešte viac narástol , inakšia chuť ale aj tak bol výborný . Ešte sa naucit zárezy a bude na jednotku
Dobrý deň chcem sa spýtať keď už bude ten chlebík upeceny musím či nemusím urobiť ten zárez môžem to aj bez toho zárezu urobiť
Ďakujem