Chlieb vločka

Ako snehová vločka . Taký jemný .
A je v ňom vločka. Taká ovsenná.
Teda o niekoľko vločiek viac.
Prekvapilo ma cesto aké bolo úžasné a výsledný chlebík fenomenálny .

Celé to vzniklo tak akosi náhodou . Dvere do pivnice kde mám múky, boli zatarasené niekoľkými bedničkami marhuliek a presúvať to v čase obedného spánku dvoch malých zbojníkov bolo riskantné, že sa na nejaký šuchot buchot zobudia.  Tak som improvizovala  a dala to čo bolo po ruke.

Z tohto množstva vyšli 2 chlebiky. každý cca 850g.

Rozkvas : 25g  kvások

100g voda

50g ražná hladká múka

50g pšeničná hladká múka

Ako sa ochladilo teraz, tak bol rozkvas hotový počas noci cca za 6-7 hodín. Vy si už svoj kvasok poznáte. Aj čas asi, za aký sa vám dobre a dostatočne vykysne rozkvas.

K rozkvasu pridáte :

770g vody

250g ražnej hladkej múky

750 pšeničnej chlebovej múky

80g ovsenných vločiek

24g soľ

Najskôr autolýza bez rozkvasu – len múka a voda.  V robote sa miesilo 5 min autolyzovalo 30min. Následne som pridala celý rozkvas , zľahka zapracovala v mixeri na najnižšom stupni a po 20min bola pridaná soľ a na záver ovsenně vločky suché celé . Cesto odpočívalo aj s prekladaním ešte 2 hodiny. Prekladala som každých 15-20min

Z misy sa vylialo – doslova,

ale bolo tak jemné tak vláčne .

a následne prvé predstočenie na fólii a odpočinok 15min

a až potom stočenie do ošatiek.  V ošatke pobudlo jedno cesto 60min a druhé išlo na tri hodiny do chladničky už po 30min kysnutia.

Oba sa piekli v remoske po 45min.

Striedka je úplne jemulinka.

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *