Ako snehová vločka . Taký jemný .
A je v ňom vločka. Taká ovsenná.
Teda o niekoľko vločiek viac.
Prekvapilo ma cesto aké bolo úžasné a výsledný chlebík fenomenálny .
Celé to vzniklo tak akosi náhodou . Dvere do pivnice kde mám múky, boli zatarasené niekoľkými bedničkami marhuliek a presúvať to v čase obedného spánku dvoch malých zbojníkov bolo riskantné, že sa na nejaký šuchot buchot zobudia. Tak som improvizovala a dala to čo bolo po ruke.
Z tohto množstva vyšli 2 chlebiky. každý cca 850g.
Rozkvas : 25g kvások
100g voda
50g ražná hladká múka
50g pšeničná hladká múka
Ako sa ochladilo teraz, tak bol rozkvas hotový počas noci cca za 6-7 hodín. Vy si už svoj kvasok poznáte. Aj čas asi, za aký sa vám dobre a dostatočne vykysne rozkvas.
K rozkvasu pridáte :
770g vody
250g ražnej hladkej múky
750 pšeničnej chlebovej múky
80g ovsenných vločiek
24g soľ
Najskôr autolýza bez rozkvasu – len múka a voda. V robote sa miesilo 5 min autolyzovalo 30min. Následne som pridala celý rozkvas , zľahka zapracovala v mixeri na najnižšom stupni a po 20min bola pridaná soľ a na záver ovsenně vločky suché celé . Cesto odpočívalo aj s prekladaním ešte 2 hodiny. Prekladala som každých 15-20min
Z misy sa vylialo – doslova,
ale bolo tak jemné tak vláčne .
a následne prvé predstočenie na fólii a odpočinok 15min
a až potom stočenie do ošatiek. V ošatke pobudlo jedno cesto 60min a druhé išlo na tri hodiny do chladničky už po 30min kysnutia.
Oba sa piekli v remoske po 45min.
Striedka je úplne jemulinka.
Prosím,tie vločky ako upravujete?Ďakujem
aké mate take date … suché len tak A dve hrste
A prosim ako ho piect v rure?
Na horúci plech do vyhriatej rury na 250st 15 min , znížiť potom na 200 st na 30min odspodu musí klopkat duto
Dobrý deň, som začiatočník, založila som si kvások LM podľa Vášho receptu a rada by som vedela, či sa z neho dá upiecť aj takýto chlebík, alebo musím použiť ražný kvások. Ďakujem. Emília
Dobry deň akýkoľvek chlieb sa dá upiecť aj z RK aj z LM. Len treba aby aj LM bolo dostatočne silne aby utiahlo chlieb. Recept z RK si treba prepočítať na LM . alebo opačne.
Ďakujem za odpoveď. Môžem sa opýtať, ako sa to prepočítava? Môžem nájsť niekde postup?
Pečenie v rúre je so záparou alebo bez ? Ďakujem 🙂
Zdravím Zuzka chcem sa opýtať, ten rozkvas ste nechali vonku pri izbovej teplote?
Rozkvas vždy sa necháva na linke
Prosím ako prepočítam RK na LM
na 500g muky ide cca 120-150g LM
rovnako na 500g muky cca 15-20g kvasku
Dobrý deň Zuzka, chcem dnes urobiť rozkvas podľa tohto vášho receptu a chcem sa spýtať, či je možné vymeniť tu raznu hladku múku za inú, resp. mam raznu celozrnu, spaldovu alebo pšenicnu hladkú a ak áno, či tam treba upraviť pomer vody… Je tento recept vhodný na osatku 28x22x9 cm? Ďakujem vám za odpoveď… Zuzana
V recepte píšem že cesto je na dva chlebiky. takze si pomer upravíte na polovicu aj rozkvas. Použiť môžete raznu CZ
Dobrý deň prosím chcem piecť tento chlebík no neviem či som správne pochopil že ten prvý chlebík ste už po 60 minútach kysnutia v osatke piekla? Ďakujem
Dobrý večer, chcem vyskúšať váš chlebík, ale namiesto ovsených vločiek chcem dať zemiakové vločky. Môžem dať také isté množstvo (80g) alebo menej. Ďakujem za odpoveď. Svetlana V.
Dnes som piekla chlieb podľa Vášho receptu úžasný je 😋
Robila som chlebíky podľa Vášho recepctu a len som žasla akú krásu som vytvorila. Chlebíky sú fantastické na pohľad a aj chutné. Už kvaskujem 3 roky a bola som s mojím receptom spokojná, ale prechádzam na Váš recept, pretože je super a aj s cestom sa vynikajúco robí.