Dovolila som si pomenovať chlebík „po našej farme“. Istý čas prešiel kým som si vytvorila svoj osvedčený, overený a hlavne obľúbený recept . Bol veľakrát predtým upečený, aby som mala istotu, že ho môžem v pokoji odovzdať ďalej.
Rozkvas
20g celozrnného kvásku (môžete dať ražný)
40g vody
50g celozrnnej pšeničnej múky
Rozkvas dávam na parapet a väčšinou je do 7hodin hotový.
K rozkvasu pridajte
355g vody
2PL bieleho gréckeho jogurtu
350g pšeničnej hladkej chlebovej múky
50 g pšeničnej polohrubej múky
100g ražnej celozrnnej múky
kurkumu – na hrot noža
11g soľ – po autolýze
Hydratácia je 73%. Výsledný bochník má cca 840g. Chlebík pečiem v remoske.
Prosom ten jogurt a kurkumu davam uz pred autolyzou alebo po?
Ahoj Silvia, davala som všetko spolu pred autolyzou.
Prosim, da sa aj v trube a ako? So zaparou ci bez a na kolko °C? Dakujem
V trúbe ako pecies bezne.
Mne sa rozlial po vyklopeni z osatky. Zostal taky placaty. Nevadi, chut bude snad dobra, uz sa tesim, ked vychladne.
Buď ešte v rúre vyskoči alebo ak bol.prekysnuty tak nabudúce menej nechať v ošatke a skúsiť prstovy test.
Tak nabudúce keď budeš zapínať rúru daj chlieb s osatkou na ten čas do mraziaku alebo chladničky. Ak je vonku okolo 0-6st tak pokojne aj von. Zakryte v utierke.