Chlieb Dolinky

Dovolila som si pomenovať chlebík „po našej farme“. Istý čas prešiel kým som si vytvorila svoj osvedčený, overený a hlavne obľúbený  recept . Bol veľakrát predtým upečený, aby som mala istotu, že ho môžem v pokoji odovzdať ďalej.

Rozkvas

20g celozrnného kvásku (môžete dať ražný)
40g vody
50g celozrnnej pšeničnej múky

Rozkvas dávam na parapet a väčšinou je do 7hodin hotový.

K rozkvasu pridajte
355g vody
2PL bieleho gréckeho jogurtu
350g pšeničnej hladkej chlebovej múky
50 g pšeničnej polohrubej múky
100g ražnej celozrnnej múky
kurkumu – na hrot noža
11g soľ – po autolýze

Hydratácia je 73%. Výsledný bochník má cca 840g. Chlebík pečiem v remoske.

 

7 Replies to “Chlieb Dolinky”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *