Biely chlebík. Jemný ako pavučinka toto presne sa podarilo. To je chlebík pre nášho Teuška. Taký si prosil. Taký som upiekla. Spokojní sme obaja.
Chlebík vhodný (nielen) pre deti . Mäkká kôrka a biela jemná pravidelná striedka.
Rozkvas :
20g kvások
50g ražná celozrnná múka
50g semolína (nahradiť môžete hladkou pseničnou)
100g voda
V tomto teple keď mám v kuchyni 30st bol rozkvas o 4 hodiny hotový .
Ďalej k rozkvasu pridať :
330g vody
150g semolína
350g pšeničná hladká múka
12g soľ
Autolýza (bez soli) 30min. Prekladanie počas 2hodin bolo 4x . Následne stočenie do ošatky kde bolo len 45min a už musel do remosky.
Mierne narezaný, tým že nebol v chladničke cesto bolo veľmi jemné a mäkké nedalo sa kresliť . V remoske sa piekol 45min.
Neviem kde robím pri tomto chlebíku chybu,2x a stale placka…
Tak skus dať o 30g menej vody alebo piecť nie na plechu ale vo forme či jenskom skle
Ďakujem 🙂
Prosim kebyze ho chcem z LM? Aky bude pomer?
Nemam semolinu takže do rozkvasu 500 g hladké psenicne?
Ano jasne smelo
Dobrý deň. Aj ja mám otázočku, ako pripraviť tento úžasný chlebik z LM a treba aj rozkvas urobiť?
Ahoj, keď ho budem piecť v rúre, na koľko stupňov? So záparou? Ďakujem
Konečně se podařil, je opravdu jako pavučinka :-). V troubě jsem pekl na 220 st. po dobu 40min. Díky za recept.