Chlieb ako pavučinka

Biely chlebík. Jemný ako pavučinka toto presne sa podarilo. To je chlebík pre nášho Teuška. Taký si prosil. Taký som upiekla. Spokojní sme obaja.

Chlebík vhodný (nielen) pre deti . Mäkká kôrka a biela jemná pravidelná striedka.

Rozkvas :

20g kvások

50g ražná celozrnná múka

50g semolína (nahradiť môžete hladkou pseničnou)

100g voda

V tomto teple keď mám v kuchyni 30st bol rozkvas o 4 hodiny hotový .

Ďalej k rozkvasu pridať :

330g vody

150g semolína

350g pšeničná hladká múka

12g soľ

Autolýza (bez soli) 30min. Prekladanie počas 2hodin bolo 4x . Následne stočenie do ošatky kde bolo len 45min a už musel do remosky.

Mierne narezaný, tým že nebol v chladničke cesto bolo veľmi jemné a mäkké nedalo sa kresliť . V remoske sa piekol 45min.

9 komentárov k “Chlieb ako pavučinka”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *