Cesto na chlieb v ošatke v mrazničke

Veľká pomoc vložiť vaše obľúbené cesto na chlieb do ošatky a do mrazničky a upiecť kedy vám vyhovuje.

Počas týždňa niet toľko času na prípravu kváskového chlebíka … hoci je teraz ozaj horúco a rozkvas vie byť pri správne silnom a stabilnom kvásku hotový aj za 4 hodiny

a časy kysnutia o polovicu tiež skrátene … no je tu riešenie.  Isto máte už svoj obľúbený recept na chlieb, ktorý už na pohmat cesta viete odhadnúť aj konzistenciu, chlieb ktorý vám chuti a väčšinou sa vám vždy podari . Tak si taký urobte ako obvykle a v ošatke dajte do mrazničky a vyberiete keď budete chcieť piecť.

Ja som si urobila svoj obľúbený recept na chlieb Uhranka (recept tu) a keď cesto bolo v ošatke cca 30min

vložila som ho zakryté v utierke do mrazničky kde bolo 4 dni .

Potom som ho v noci vybrala (chodím spávať neskoro takže preto v noci a zase je dosť horúco aby zase neprekysol ), ale tých 6 hodín  stačilo na rozmrazenie na linke .

Následne som ho dala do studenej liatiny s poklopom a vložila do studenej rúry ,

 a zapla na 250st, keď bola rúra vyhriata nechala som ešte 10min a poklop som zložila,

znížila teplotu na 200st a dopiekla ešte 25min.

 

Z  výsledku som nadšená šťastná spokojná usmiata !

Takže ak cez týždeň nestíhate pripravte si cez víkend alebo keď máte čas cesto,  šup s ním do mrazničky a upečiete si svoj chlebík keď budete mať čas a chuť . Tak nech sa vám podari a usmievate sa potom rovnako ako ja .

5 komentárov k “Cesto na chlieb v ošatke v mrazničke”

  1. Dobrý deň Zuzka, chcem sa spýtať, mám to cesto nechať čelú dobu v ošatke, alebo keď zamrzne vybrať z ošatky a nechať v mrazničke len v útierke a pri rozmrazovaní ako? Chcem to skúsiť, dala som už do mrazáku. Nechcem dačo pokaziť.

Napísať odpoveď pre Miriam Prachárová Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *